Omroep Lingewaard

Batouwe boekt nuttige overwinning op Den Helder

De Bemmelse dames van Lekdetec, Batouwe hebben zaterdagavond een goede stap gezet richting de final four eind januari. Aan dit toernooi in Landsmeer bij Loon Lions doen de beste 4 teams van de basketball league dames mee. Tevens spelen de eerste 4 teams eind van het seizoen in de play offs voor de landstitel.

De wedstrijd gisteravond werd door Batouwe met 70-60 gewonnen. Wat aanvankelijk leek op een makkelijk avondje met een 13-0 voorsprong na 4 minuten werd uiteindelijk toch nog een spannende wedstrijd. Hoewel Den Helder slechts eenmaal een korte voorsprong mocht koesteren van 1 punt waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Den Helder scoorde 18 punten uit 3 punters terwijl de dames van Lekdetec het moesten hebben van het scorende vermogen van Cornelia Fondren (uitgeroepen tot beste speelster) en Lisanne de Jonge. Beide goed voor 42 punten. De laatste kreeg zelfs 14 strafworpen waarvan er 12 raak gingen.

De standen van de 4 kwarten waren 19-8, 18-22, 14-17 en 19-13. Vooraf spraken we met hoofdcoach Daan de Heus en na afloop scheen Lisanne de Jonge haar licht over de wedstrijd.