Omroep Lingewaard

Bedrijvencompetitie schietvereniging Strijdlust Huissen

Onlangs is de finale van de bedrijvencompetitie, welke georganiseerd wordt door Schietvereniging Strijdlust te Huissen, gehouden. Aan deze competitie kunnen bedrijven, verenigingen, buurtverenigingen, sportverenigingen etc. deelnemen. Door een competitie van 5 wedstrijden te schieten kunnen zij zich plaatsen voor de finale. Deze finale wordt in de diverse poules geschoten in teamverband. De beste 3 teams uit iedere poule schieten deze finalewedstrijd. De schutters die deelnemen doen ook automatisch mee aan een individuele competitie. Zij kunnen zich dus ook plaatsen voor de individuele finale, een voor de heren en een voor de dames. Aan deze finale nemen de beste 10 schutters deel. Tevens is hieraan een olympische finale gekoppeld waaraan de beste 8 schutters deelnemen. Een olympische finale is een serie van 10 geschoten die per schot op commando wordt uitgevoerd.

Bij de teams werd in iedere poule fel gestreden om de plaatsen 1,2 en 3. In poule 3 moesten de Zandkabouters het stokje overgeven aan Friends.
Uitslag: 1. Team Elst, 2. Friends en 3. Zandkabouters.

In poule 2 is eveneens hard gestreden. De 3 teams hebben hun plaats kunnen behouden.
Uitslag: 1. Persoon Schadeherstel, 2. M.A.N.Huissen2 en 3. Daar Komen de Schutters.

In poule 1 heeft TZN –die het gehele seizoen op de eerste plaats heeft gestaan- na een felle strijd toch de wisselbeker aan DWG Trading BV moeten overhandigen.
Uitslag: 1. DWG Trading BV, 2. TZN en 3. Bouwbedrijf van Ginkel Arnhem.

Na de plaatsingsronde voor de individuele olympische finale was het puntenverschil tussen de dames klein. Wilma Roelofs (Daar Komen de Schutters) die zich als eerste plaatste voor de olympische finale heeft het heft niet meer uit handen gegeven. Bij de strijd tussen Mary Roelofs (Mikpuntjes) en Doran Leijser (Janssen & Co.), die met een gelijk aantal punten de olympische finale in zijn gegaan, heeft Mary met 2,2 punten verschil Doran naar de derde plaats verdrongen.
Uitslag: 1. Wilma Roelofs 278,8 punten, 2. Mary Roelofs 274.1 punten en 3. Doran Leijser 271,9 punten.

Bij de heren was het onderlinge verschil in punten ook minimaal. Piet van Geelen (TZN) heeft op het laatste moment, na een zinderende olympische finale, de eer aan teamgenoot Roy van Geelen over moeten laten. Bastiaan Arissen (M.A.N. Huissen) en Wielie Derksen (DWG Trading BV) die eveneens felle strijd hebben geleverd om de derde en vierde plaats heeft de derde plaats vast kunnen houden.
Uitslag: 1. Roy van Geelen 288, punten, 2. Piet van Geelen 286,1 punten en 3. Bastiaan Arissen.

Alle deelnemers hebben prima geschoten en er werd dit seizoen fel gestreden om zo hoog mogelijk de eindigen. Het Team Bedrijvencompetitie van SV. Strijdlust heeft –evenals alle deelnemers- genoten van een gezellig en gedreven seizoen.

Mocht uw belangstelling zijn gewekt om ook een keer deel te nemen aan deze gezellige competitie dan kunt u nadere informatie vragen c.q. zich aanmelden via de site van SV Strijdlust: www.svstrijdlust.nl
Tevens kunt u hier de uitslagen vinden van alle deelnemers. Het nieuwe seizoen start in oktober 2015.

Archieffoto: © Fons Sluiter