Omroep Lingewaard

Bemmelse Dweildag 2018

De 32e Bemmelse Dweildag voltrok zich zondag 10 juni in een gezellig druk Bemmel. Het weer hielp fantastisch mee en maakte van deze editie een waar muziekfeest. Maar liefst 66 dweilorkesten waren afgereisd naar Bemmel waarvan er 20 meededen in de wedstrijdklasse. De overige orkesten speelden hun deuntjes in de leutklasse. Naast de dweilorkesten was er dit jaar voor het eerst geen kinderstraatje achter het hoofdpodium maar was de grote tent op het Kinkelplein en de ruimte ervoor ingericht tot een waar kinderspeelpaleis waar kinderen spellen deden en zelfs hun eigen muziekinstrumenten in elkaar knutselden. In de finale van de dag mochten zij hun instrumenten ten gehore brengen samen met De RotDweilers uit Bemmel.

Nederlands kampioen dweilorkesten werd dit jaar, voor de derde keer in hun historie, de Menaemer Feintsjes uit het Friese Manaldum.

De originaliteitsprijs was voor Leuk da ge d’r band uit St-Oedenrode.

 

De Bemmelse Dweildag kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Mocht het u nu leuk lijken om als vrijwilliger mee te helpen kijk dan op www.dweildag.nl.

Ook kunt u vriend worden van de Bemmelse dweildag. Schrijf u dan in via www.dweildag.nl/vrienden.