Omroep Lingewaard

Over Betuwe College Open dagen…

Op woensdag 25 januari 2017 organiseert OBC Elst en op zaterdag 28 januari 2017 organiseren OBC Huissen en OBC Bemmel een Open dag. Bezoekers kunnen op deze dagen een kijkje nemen in de scholen.

OBC Elst bijt op woensdag 25 januari het spits af. Van 13:30 tot 16:00 uur en van 18:30 tot 21:00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op de Van der Duyn van Maasdamstraat 25. Er is informatie over onder andere het nieuwe STEAM-programma (programma met 21st century skills), het speciale Mavoplus traject (doorstroming bevorderen van mavo naar havo), lesmethodes, begeleiding, buitenlesactiviteiten en natuurlijk over de keuzewerktijd-uren.

Zaterdag 28 januari opent OBC Bemmel de deuren van 10:00 tot 15:00 uur op de Essenpas (vmbo-t) en locatie de Heister (havo, vwo en tweetalig onderwijs). Tijdens de Open dag krijgen de bezoekers informatie over de reguliere opleidingsniveaus maar ook over de bijzondere programma’s als vmbo-t Lifestyle en Versterkt Talenonderwijs Duits (VTO Duits), de Sportklas en International Business College (IBC) op havoniveau en de TOP-projecten op vwo. Bezoekers worden, vanwege de verwachte drukte en de beperkte parkeercapaciteit, geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer (bus lijn 300 of lijn 33) of van andere vervoersmogelijkheden dan de auto.

Zaterdag 28 januari zal het ook op OBC Huissen bruisen van 10:00 tot 15:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kennis te maken met deze dynamische vmbo-school. OBC Huissen is specialist in de sectoren: Zorg en Welzijn, Techniek (Produceren, Installeren en Energie (PIE) of Bouw, Wonen & Interieur (BWI)) en Dienstverlening en Producten (D&P). Daarnaast kunnen leerlingen op OBC Huissen de talentenprogramma’s Kunst & Cultuur, Techniek of Sport volgen.

De OBC-scholen organiseren naast de Open Dagen op woensdag 8 maart van 19:00 tot 20:30 uur ook een ‘Aanmeldingsavond’. Tijdens de Aanmeldingsavond kunnen leerlingen ingeschreven worden. Voor meer informatie kan men terecht op www.sgomb.nl