Omroep Lingewaard

Betuwe opnieuw On Stage…

Op 9 februari 2017 vindt de tweede editie van Betuwe On Stage plaats. Tijdens het Betuwe On Stage Beroepenfeest krijgen vmbo-leerlingen inzicht in de praktijk van beroepen. Dit helpt hen bij hun keuze voor een mbo- of havo- vervolgopleiding. Het organiserende Stage Team startte onlangs de voorbereidingen.
Hulp bij studie en beroepskeuze van 14- en 15-jarigen
Al jong staan vmbo-leerlingen voor een studie en beroepskeuze. Bij Betuwe On Stage helpen we hen graag op weg. Tijdens het beroepenfeest ontmoeten leerlingen meer dan tweehonderd verschillende beroepen en bedrijven. Op de Doe Dag op 23 februari, gaan de leerlingen op werkbezoek en helpen waar mogelijk een handje mee. Hierdoor krijgen jongeren een reëel beroepsbeeld.

Unieke samenwerking in de Betuwe
Betuwe On Stage is een initiatief van OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen en HPC Zetten. Voor het vinden van beroepsbeoefenaren, werken in het Stage Team de decanen van de scholen samen met medewerkers van de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, het jongerenwerk en het bedrijfsleven. Ook ouders van leerlingen werken mee in de organisatie. Alle partijen zien het belang in van een goede beroepskeuze allereerst voor de leerling zelf en daarnaast voor de hele regio.

Voor alle beroepen, branches en bedrijven
De eerste editie van Betuwe On Stage, als onderdeel van het landelijke On Stage concept, was met 195 beroepsbeoefenaren een groot succes. De professionals kwamen uit de hele regio; uit de gemeentes Lingewaard en Overbetuwe, uit Arnhem, Nijmegen en ver daarbuiten. Naast de klassieke mbo beroepen zoals metselaar, sportinstructeur, kapster of verzorgende, staan op het Beroepenfeest ook beroepen waar hbo voor nodig is. We willen leerlingen met ambitie om door te groeien in werk en studie, laten zien wat er mogelijk is. Want “Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”
Ook inzicht in uw vak geven?
Wilt u ook meedoen met uw beroep aan Betuwe On Stage? Meer informatie: www.betuweonstage.nl. U kunt zich daar ook aanmelden. Vragen: neem contact op met mail@betuweonstage.nl of bel de projectleider Bernadette Egelmeers 06 11476975