Omroep Lingewaard

Bevertocht in de Bemmelse polder …

Bevertocht in de Bemmelse polder.

De Bemmelse Waard is al jaren een leefgebied voor bevers. Inmiddels wonen er rond de twintig exemplaren. Op donderdag 26 juli kunt u samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk ontdekken hoe bevers leven en de natuur rondom hen, naar hun hand zetten. Wij trekken door de ruigte van het ooibos, langs de oude baggergaten en de vroegere rivierloop. Onderweg zoeken we naar sporen van bevers, zoals wissels waarlangs ze zich verplaatsen, afgeknaagde takken die ze eten en burchten waarin ze wonen. Als het gaat schemeren zullen we ons verdekt opstellen, zodat wij de bevers kunnen zien met hun dagelijkse bezigheden.

Op donderdagavond 26 juli kunt u samen met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk deze bevertocht meemaken. Samenkomst om 18:45 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1M te Bemmel. Vertrek om 19:00 uur

Gezinnen zijn welkom met kinderen vanaf 6 jaar. Voor minder validen is deze tocht niet geschikt.  Deelname volwassenen exclusief consumptie € 3,- en kinderen € 1,50. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet verplicht.  

Tip: trek geschikte kleding, laarzen of stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee.

Voor informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 en www.lingewaardnatuurlijk.nl

De foto is van Lingewaard Natuurlijk