Omroep Lingewaard

Bezorgen reisdocument mogelijk

Sinds woensdag 3 oktober is het voor inwoners van Lingewaard mogelijk om hun reisdocumenten te laten bezorgen. Wethouder Helga Witjes bezorgde vandaag, maandag 22 oktober, een paspoort en ID kaart persoonlijk bij een inwoner thuis in Huissen. De bezorging van een ID kaart of paspoort is mogelijk op elk willekeurig adres binnen Nederland.

De documenten worden normaal gesproken door speciaal opgeleide bezorgers van het bedrijf Dynasure bezorgd, maar voor deze gelegenheid wilde wethouder Helga Witjes graag het eerste document persoonlijk afgeven: “Even langskomen bij het gemeentekantoor om een reisdocument op te halen, kan soms heel onhandig zijn als je een volle agenda hebt. Deze extra service bieden wij onze inwoners graag aan. Het scheelt weer als je reisdocument gewoon op een doordeweekse avond of zaterdag in huis hebt. Dan kun je je kostbare tijd weer voor andere zaken gebruiken. Inmiddels hebben we al zeven aanvragen binnen dus Lingewaarders maken graag gebruik van deze service.”

Bezorging buiten kantoortijden op elk gewenst adres
Bij de aanvraag van een ID kaart of paspoort kan de aanvrager ervoor kiezen om hun reisdocument te laten bezorgen. Bezorgen kan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur. Voor € 4,95 per bezorging wordt het document op elk gewenst adres in Nederland (met uitzondering van Schiphol en de Waddeneilanden) bezorgd. De enige voorwaarde is dat de aanvrager zich op dat adres bevindt om het document in ontvangst te nemen.

Meer informatie over het bezorgen van reisdocumenten is te vinden op onze website via www.lingewaard.nl/thuisbezorgen.