Bitter verlies voor Thetis heren 1

Persbericht Thetis waterpolo

Op zaterdag 16 November stond de uitwedstrijd tegen ZV de Meer heren 1 op het programma. Het mooie zwembad De Waterlinie in Culemborg was de plek waar het allemaal zou moeten gebeuren. De week voorafgaande aan de wedstrijd was voor het Thetis team verre van ideaal geweest. Een aantal spelers konden vanwege de heersende najaarsgriep onvoldoende trainingsuren maken. Tijdens de voorbespreking was hier en daar ook nog een keelrochel of eenzame nies te horen. Toch hadden we allemaal het gevoel dat het tegen de Meer zou moeten kunnen.

De opdracht van coaches André Milder en Wim Hollemans was kort en bondig. We moeten het hebben van hard werken. Winst was gewoon haalbaar als we als team goed naar voren toe zouden aansluiten. Het maken van inzwemmende bewegingen om de tegenstander te verleiden tot het maken van persoonlijke fouten was belangrijk. Rust en opbouw in de aanval om tot een goede keuze te komen van het juiste scoringsmoment. Tenslotte bleek uit wedstrijdanalyses dat de Meer beschikte over één speler die veelvuldig scoort. Deze moest in het bijzonder worden verdedigd.

De eerste periode begon voor beide teams met een uitermate bekeken spel. De boel werd afgetast, de jurytafel op de proef gesteld, en de ontdekkingstocht naar “het karakter” van de scheidsrechters aangaande wat wel en niet was toegestaan was begonnen. Met een prima openingsscore halverwege de eerste periode van Wilco Rutten was de eerste belangrijke psychologische knauw aan de tegenstander uitgedeeld. Pas laat aan het einde van de eerste periode maakte de tegenstander gelijk met 1-1. In de eerste rustperiode was er nog niet veel te vermelden. Verdedigend liep het bij Thetis prima. In de aanval moest nog meer initiatief genomen worden in de vorm van bewegen naar de goal en dan zou alles goed komen.

Gedurende de tweede periode bleek echt hoezeer de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De score ging gelijk op maar wel elke keer met een enkel doelpunt voorsprong voor Thetis. Met de nodige fouten aan beide kanten in aanspelen en het benutten van overtal situaties was een doorbraak in de wedstrijd zeker nog niet aan de orde. Een periodestand van 5-5 was het resultaat.

De derde periode was een periode van veel zwemmen en relatief weinig doelpunten. Mark Verbaten maakte een prima begindoelpunt vanuit een statische situatie. Het woord was echter aan de Meer die met twee opeenvolgende doelpunten resulterend in een periodestand van 7-6. In de rustperiode werden aan de kant van Thetis de neuzen nogmaals de kant van winst op gezet en de hernieuwde sturing bleek ook echt te leiden tot een positief resultaat in de vierde periode.

Thetis ging bij aanvang van de vierde periode voortvarend van start. Opeens leken de donkere wolken van een mogelijk verlies verdwenen en was er alle energie en motivatie om deze wedstrijd in het voordeel van Thetis te beslissen. Met belangrijke doelpunten van de broertjes van Bon stond Thetis met nog drie minuten te spelen op een 8-10 voorsprong. Uitspelen van de wedstrijd was het devies. Hoe anders liep het. Met foutjes aan de kant van Thetis en de lange adem van de Meer werden er in anderhalve minuut tijd drie doelpunten gemaakt en daarmee werd de wedstrijd beslist met een 11-10 overwinning voor tegenstander de Meer.

Verliezen met 11-10 is bitter en doet pijn zeker omdat de winst zo dichtbij was.

Het Thetis team heeft een korte periode van rust en zal met een frisse blik en met herwonnen zelfvertrouwen buurtgenoot DWV uit Doesburg ontvangen in het thuisbad te Bemmel op Zaterdag 30 November om 21.15 uur.

DWV staat in de competitiestand één plek boven Thetis, Alle ingredienten zijn aanwezig voor een spannende pot waterpolo!