Bizar verloop Jonge Kracht – HAVO…

De derby tussen Jonge Kracht en HAVO was een wedstrijd met een bijzonder slotakkoord. Tot de 70ste minuut had HAVO geen kind aan Jonge Kracht. Jonge Kracht speelde erg zwak en maakte grote fouten in de verdediging. De beleving die je vaak ziet bij derby’s ontbrak bij de spelers. HAVO maakte hier goed gebruik van en stond in de 70ste minuut op een riante 0-3 voorsprong. Tijs Barten had via een penalty de 0-1 op het scorebord gebracht voor HAVO. Na rust scoorde Lex Doeleman de 0-2, waarna kort daarna Barten de 0-3 scoorde. Geen vuiltje aan de lucht voor HAVO zou je denken. Niets bleek echter minder waar. Kort nadat hij de 0-3 had gescoord kwam Barten ongelukkig ten val na een botsing met een tegenstander. Met een schouderblessure (waarschijnlijk gebroken sleutelbeen) werd Barten per ambulance van het veld vervoerd en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De blessurebehandeling op het veld duurde ruim een half uur. Na deze verplichte pauze werd de wedstrijd weer hervat om de laatste 20 minuten uit te spelen. Nadat ook keeper Stephan Keijmel geblesseerd uitgevallen was raakte HAVO de grip op de wedstrijd volledig kwijt. Jonge Kracht maakte dankbaar gebruik van deze situatie en rook bloed. Klaas Venderbosch scoorde op prachtige wijze de 1-3. Amper een minuut later scoorde Fatih Sprenkel het 2e doelpunt voor Jonge Kracht. Kort daarna was diezelfde speler verantwoordelijk voor de 3-3 en bracht hij Jonge Kracht naast HAVO. HAVO zette hierna nog druk wat resulteerde in ballen op de paal en lat. Wat niemand 20 minuten daarvoor nog voor mogelijk had gehouden gebeurde toch: Ted van Onna scoorde in de allerlaatste minuut van de wedstrijd via ‘de kluts’ de 4-3 voor Jonge Kracht. Hiermee kwam een bizarre wedstrijd tot zijn einde.
Jonge Kracht was blij met de drie punten. Maar met de inzet die de spelers vandaag toonden zal het nog een lastig seizoen worden.
Tekst: Alex Hubers / VV Jonge Kracht
Foto’s: ©Fons Sluiter.