Omroep Lingewaard

Boomfeestdag 2018 Lingewaard…

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met de gemeente Lingewaard de jaarlijkse Boomfeestdag op 14 maart. Dit is een week eerder dan gebruikelijk in verband met de gemeenteraadsverkiezingen.

De eregasten op deze feestdag zijn de circa 260 leerlingen van basisscholen uit Bemmel, Huissen en Gendt. Met een heleboel vrijwilligers en onderwijsgevenden gaan zij van 9 tot 12 uur meedoen met Operatie Boomfeestdag in de natuur van Lingewaard. Dit jaar is de locatie op de grens van Park Lingezegen tussen de Plakselaan en de A15. Er worden ongeveer 4500 struiken geplant. Daarbij zit de meidoorn, de sleedoorn, de boerenjasmijn en nog veel meer. Het is een reusachtige klus, die in een paar uur wordt geklaard.

Ter afwisseling van al dat plantwerk, gaan de kinderen groepsgewijs en onder begeleiding van ervaren natuurgidsen op excursie in Park Lingezegen.
Er zal hard gewerkt worden en dat maakt hongerig en dorstig. Daarom heeft de organisatie op de locatie een complete kraam ingericht, waar de kinderen wat kunnen eten en drinken. De middelen daarvoor zijn verschaft door supermarkt Jumbo Bemmel en de gemeente Lingewaard.
Tegen 12.00 uur zal het werk grotendeels af zijn. De kinderen krijgen de -bijna- traditionele lekkere appel van Landwinkel de Woerd in Ressen en fietsen weer terug naar school met hopelijk een mooie ervaring rijker.