Omroep Lingewaard

De Borgwal bij aftrap ‘Waterspaarders’ in Diergaarde Blijdorp…

Basisschool De Borgwal in Bemmel was donderdag 13 oktober aanwezig bij de aftrap van het energiebesparingsproject ‘De knop om’ in Diergaarde Blijdorp. De groepen 6, 7 en 8 waren samen met een heleboel juffen, meesters, ouders en mensen van Lingewaard Energie met de bus afgereisd naar Rotterdam. Ook burgemeester Marianne Schuurmans was mee om de leerlingen te steunen. Daar troffen ze Prinses Laurentien en Jamai Loman, overhandigden ze een cheque en zongen het Waterbespaarlied.

Op uitnodiging van Lingewaard Energie en Waterspaarders mochten de bovenbouwgroepen van De Borgwal naar de Nationale Waterspaarders Dag. De leerlingen overhandigden hier een belofte aan prinses Laurentien van Oranje. Hiermee beloofden ze de prinses om zelf korter te douchen, maar ook hun omgeving daarin te motiveren. Hiermee leveren we vanuit Lingewaard een bijdrage aan de nationale deal van 5 miljard liter warm water besparen in het komende jaar. Ook het Jeugdjournaal was aanwezig bij de aftrap en interviewde een aantal kinderen van De Borgwal. Een geslaagde dag!

Naast de foto zijn leerlingen van De Borgwal ook te zien op een YouTube filmpje van het lied van Jamai Loman en zijn er kinderen geïnterviewd voor het Jeugdjournaal. Hieronder de link naar het desbetreffende item.

http://jeugdjournaal.nl/uitzending/19369-avondjournaal.html

waterbespaarders-de-borgwal2