Omroep Lingewaard

Brons skeletonster Kimberley Bos in Innsbruck en World Cup klassement

Foto’s: Viesturs Lãcis

Kimberley Bos heeft in het Oostenrijkse Innsbruck opnieuw een World Cup medaille in de wacht gesleept. In de afsluitende wedstrijd van het klassement pakte ze het brons. Met die prestatie wist de 27-jarige skeletonster uit Ede ook de derde plaats te bemachtigen in het eindklassement van de World Cup. Er waren tot aan vrijdag zeven wedstrijden in die serie georganiseerd. Bos deed aan zes daarvan mee en haalde daarbij liefst vier keer het podium. Op 11 en 12 februari sluit ze haar seizoen af bij de WK in Altenberg.

Met een eindtijd van 54.19 seconden in de eerste run en 54.18 seconden in de tweede run, toonde Bos zich zeer constant in Innsbruck. “Ik heb een goede wedstrijd neergezet”, concludeerde ze dan ook. “De eerste run vond ik echt heel goed. In de tweede maakt ik nog een klein foutje in de negende bocht, maar ook die was overall gewoon solide. Alleen op de start liet ik vandaag nog wat liggen, ten opzichte van de wedstrijden hier voor de kerst. Dat kan zeker nog beter met het oog op het WK.”

Eindpodium World Cup

Bos is de eerste Nederlandse skeletonster die op het eindpodium van het World Cup klassement eindigt. “Ik ben super blij dat ik ook derde in de eindstand ben geworden. Dat laat wel zien dat ik een stap gemaakt heb. Ik heb daarvoor een gigantische bokaal gekregen. Het wordt nog puzzelen om die mee te krijgen in de auto, want die zit eigenlijk al bomvol en we rijden van hier door naar Königssee en vervolgens naar Altenberg.”

Kimberley, met coach Joska Le Conté