Omroep Lingewaard

Buitenpoort: swingen en (mee)zingen op Eerste Paasdag …

HUISSEN – Genoeg van het eieren zoeken en bankhangen? Hop, op Eerste Paasdag ’s avonds naar The Pianohouse! Vanaf 20.30 uur laten de vier rasmuzikanten het publiek hopsen als de paashaas en klinken verzoekjes als gevonden paaseieren.

Zo’n beetje iedereen in Nederland kent Crazy Piano’s in Scheveningen wel. Met de rode vleugels en topmuzikanten die er met de bezoekers en hun verzoekjes een enorm feest van maken. De ‘kleine grote’ artiest Roel van Velzen startte er zelfs zijn carrière. Crazy Piano’s was gebaseerd op de Amerikaanse pianobars.
Dat geldt ook voor The Pianohouse van geestelijk vader Ernesto Oosthuizen. Hij startte zijn muzikale spektakel in 2005, vier jaar eerder won hij al de Grote Prijs van Nederland. Als singer-songwriter op piano. Dat muziekinstrument speelt dus de belangrijkste rol in de wervelende show. Twee gouden (!) vleugels sieren het podium, bespeeld door Ernesto en drie andere rasmuzikanten. Die overigens rouleren en ook andere instrumenten hanteren. Iedere muzikant heeft een eigen smoel en sound.

Verzoekjes op viltjes
Het mondt uit in een energieke, humorvolle, swingende en uiterst meezingbare entertainmentshow. Het publiek zorgt voor een zeer belangrijk deel voor de dynamiek, want de bezoekers mogen (via speciale Pianohouse-bierviltjes) verzoekjes indienen. Van Ernesto en co mag je zelfs mee komen zingen op het podium! Wie weet start jouw carriere wel in De Buitenpoort. The Pianohouse speelde al eens eerder de pannen van het dak in De Buitenpoort. Huissen en omgeving maakt zich dus voor de tweede keer in successie op voor dit unieke muzikale spektakel. Na het eieren rapen en bankhangen is het op zondag 16 april v.a. 20.30 uur tijd om het hazenpad te kiezen en te gaan swingen en (mee)zingen. Entree: €10.
In deze krant kun je meerdere kaarten (voor twee personen) winnen, hou de komende edities in de gaten. Ook op Facebook.com/debuitenpoorthuissen is een winactie met entreetickets.

Fotobijschrift: The Pianohouse: muzikaal spektakel op Eerste Paasdag (zondag 16 april) in De Buitenpoort. (Foto: The Pianohouse)