Omroep Lingewaard

Burgemeester ontbijt met leerlingen Borgwal

Leerlingen van basisschool De Borgwal uit Bemmel ontbijten op donderdag 8 november samen met de burgemeester op hun school. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt wordt het belang van een goed ontbijt benadrukt. Burgemeester Marianne Schuurmans en de leerlingen van De Borgwal geven hiermee het goede voorbeeld.

Dit jaar is er voor de 16e keer de week van Het Nationaal Schoolontbijt. Ruim 500.000 kinderen ontbijten dan samen op zo’n 2.000 basisscholen. Tijdens deze week vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In  Lingewaard brengt burgemeester Marianne Schuurmans een bezoek aan de schoolkinderen van De Borgwal. Een gezamenlijk ontbijt van een aantal kinderen met de burgemeester is een feestelijke start van de dag.

Net als in 275 andere gemeenten ontbijten de burgemeester en de kinderen samen en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze samen het goede voorbeeld: een goed ontbijt is belangrijk! Het ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Gewoonlijk ontvangt de burgemeester de leerlingen voor het Burgemeestersontbijt op het gemeentehuis. Door de gevolgen van de brand van 22 augustus in het gemeentehuis wordt daar dit jaar een uitzondering op gemaakt.