Omroep Lingewaard

Burgemeester Overbetuwe neemt afscheid van de burger

“De leukste baan die ik ooit heb gehad”, zei hij onlangs in een interview met De Betuwe. Toch nam hij op 4 april afscheid van de burgers van de Overbetuwe, in de Werenfriduskerk in Elst.

De afgelopen maanden werd hij al meerdere keren geconfronteerd met het ex-burgemeesterschap. De verhuisdozen stonden ook al veel te vroeg in zijn werkkamer. Toon van Asseldonk kondigde in juni 2018 aan dat hij dit jaar zou stoppen. “Als ik langer dan zes jaar ergens zit, word ik ongedurig en lastig voor mijn omgeving.”

Afgelopen donderdag nam Van Asseldonk dan echt afscheid van de burgers en vertegenwoordigers van verenigingen van de Overbetuwe. In de Werenfriduskerk kreeg iedereen de gelegenheid de eerste burger een handje te komen geven. En velen gingen in de lange rij staan om dit te mogen doen.

Toon van Asseldonk begon zes jaar geleden als burgemeester van de Overbetuwe. Hij woonde al in de gemeente, een voorwaarde voor het burgemeesterschap. Hij blijft gewoon in Randwijk wonen, maar wil wel buiten Overbetuwe actief blijven. “Ik heb bewust met mezelf afgesproken geen dingen te doen waarmee ik mijn opvolger voor de voeten ga lopen.” Binnenkort begint hij als voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.