Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit drugspand in Huissen…

Burgemeester Marianne Schuurmans heeft vandaag opdracht gegeven voor het sluiting van de woning aan Isidorusweg 1 in Huissen. Op dit adres brak op 20 januari 2019 een brand uit. Naar aanleiding van de brand werd een hennepkwekerij in een kas aangetroffen. In deze kas was in 2014 ook al een hennepkwekerij gevonden. 

De sluiting valt onder het zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente Lingewaard. Dit beleid maakt het mogelijk om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer drugs wordt  gevonden. De woning, opstallen en het perceel gaan voor drie maanden dicht. 

Rust in omgeving terugbrengen

Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. De duur van de sluiting heeft daarnaast tot doel om eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving weg te nemen.

“Hennepkweek is levensgevaarlijk en strafbaar. Het is geen onschuldige hobby”, zegt burgemeester Schuurmans. “Een hennepkwekerij in een pand kan brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor bewoners en omwonenden. In deze woning was de brand ontstaan door geknoei met de meterkast. Levensgevaarlijk.” 

Verdachte situaties melden

De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de kwekerijen zitten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we de illegale hennepkweek met wortel en tak uitroeien.”

Hennepkwekerij.