Omroep Lingewaard

Burgemeester sluit drugswoning in Huissen…

In opdracht van burgemeester Marianne Schuurmans is vandaag een woning aan Griend 2 in Huissen gesloten. Op dit adres werd in juli een grote hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting valt onder de nieuwe beleidsregel die het mogelijk maakt om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer drugs wordt gevonden. De woning in Huissen gaat één maand dicht.

“Hennepkweek is levensgevaarlijk en strafbaar. Het is geen onschuldige hobby”, zegt burgemeester Schuurmans. “Een hennepkwekerij in huis kan brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor mensen in de directe omgeving.”

Verdachte situaties melden
De burgemeester roept mensen op om de politie te bellen als zij de komende maand onbevoegden in of om de woning zien of als zij vermoedens hebben van drugsgerelateerde praktijken elders in Lingewaard. “Meldingen van verdachte situaties zijn van het grootste belang. De politie kan na een tip aan de slag met het opsporen van de criminelen die achter de kwekerijen zitten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we de illegale hennepkweek met wortel en tak uitroeien.”