Omroep Lingewaard

Cabaret-/comedyseizoen in De Buitenpoort van start met ‘Bourgondische Tukker’…

Donderdag 20 oktober a.s. is het zover. Dan vergaat de wereld. Geintje. Het lachen vergaat je namelijk niet met Thijs Kemperink. Deze onnavolgbare en Bourgondische Tukker laat met zijn nieuwe show Zleur iedereen lachen. Donderdag 20 oktober is de start van het cabaret-/comedyseizoen in De Buitenpoort.

De uit het Twentse Albergen afkomstige Kemperink (33) timmert al jaren aan de weg in comedyland. Eerst als stand-upper en daarna als cabaretier met eigen solovoorstellingen. Zijn eerste programma heette ‘Achteraf bekeken’ en zijn tweede ‘Gas d’r op’. Met zijn inmiddels alweer derde programma ‘Zleur’ krijgt hij alle lachers op z’n hand. Zegt ie zelf, tenminste. Deze Bourgondische Tukker is gek op gezelligheid en houdt zich graag bezig met de zaken waar het echt om draait in het leven. Bij hem geen politieke humor of 1,5 uur allerlei maatschappelijke zaken afbranden.

thijs_kemperink_zleur
Cabaretier Thijs Kemperink heeft in Zleur diverse persoonlijkheden. Een ‘hilarische’ show, te zien op donderdag 20 oktober in De Buitenpoort.

Hij houdt er van om een mooi verhaal te vertellen, wat dicht bij hem staat. In ‘Zleur’ verhuist hij naar de buurt waar hij is geboren en opgegroeid. Alles komt op een onnavolgbare manier voorbij; buurtfeesten, Twentse tapas, zijn ex-vriendin, een geheimzinnige koffer, de Gaypride, zijn bouvier, een pakwerker zonder pak, zangzaad, een boef, het landleven, een aquarium en een avondwake voor een hond. Thijs zelf neemt diverse persoonlijkheden aan. Recensies reppen van ‘tranen met tuiten lachen’ tot ‘hilarisch’.
Ga zelf kijken of het lachen je niet vergaat. De wereld niet. Op donderdag 20 oktober a.s. in De Buitenpoort. Foyer open: 19:30 uur, programma start om 20.00 uur. Inclusief master of ceremony. Entree: €10, kaarten (ook) verkrijgbaar via www.debuitenpoort.nl
p.s. Noteer vast de volgende cabaretvoorstelling in je agenda: donderdag 24 november. Dan ‘Humorcollege’ door Renate Reijnders.