Omroep Lingewaard

De Cabaretpoel, Vier keer leuk! speelt in Theaterkerk …

Cabaretliefhebbers opgelet! Deze voorstelling mag u niet missen. zaterdag 4 februari speelt De Cabaretpoel, Vier keer leuk! in de Theaterkerk in Bemmel.

In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Op deze avond spelen:

Kitty Goemaat won het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Onder het motto “Lang leve de Positiviteit!” zingt ze positieve liedjes die ze begeleidt op ukelele en gitaar. Met haar energie en spontaniteit legt ze gemakkelijk contact met de zaal. Kitty is op weg naar haar geluk. Maar ze kan wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste balans.

Jeroens Clan: Het uur van de waarheid is aangebroken. In ‘Groots en meeslepend’ maakt cabaretgroep Jeroens Clan korte metten met alles wat los en vast zit. Gewoon omdat het kan. Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns weten het zeker: zíj zijn de verlossers, de messiassen, de godenzonen van het vaderlandse cabaret. Het is tijd voor een revolutie vol nietsontziende sketches, bombastische liedjes en messcherpe danspasjes. En geen flauwekulletjes.

Paul Schoolderman won in 2014 de juryprijs op het Utrechts Cabaret Festival en in datzelfde jaar haalde hij de halve finale van Cameretten. In dat programma deelde hij zijn belevenissen als leerkracht en was hij kritisch op het onderwijssysteem. Na de aanslag op Charlie Hebdo werd zijn toon scherper. Kun je na een aanslag op de vrijheid van meningsuiting alles nog wel zeggen? Volgens Schoolderman kun je alleen gekwetst worden op die plek waar jezelf niet vrij bent. Mocht je je gekwetst voelen tijdens de voorstelling, dan ben je nog niet vrij. Maar hoe vrij is hij eigenlijk zelf?

Klaas Prins beklom in 2013 het podium. Sindsdien behaalde hij enkele finales (Comedyslam 2014, Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016) en won hij de publieksprijs op het Leeuwarder Cabaret Festival 2014. Absurd, energiek en onvoorspelbaar zijn drie willekeurige woorden. Maar ben je benieuwd wie Klaas Prins is? Kom dan gewoon even kijken.

Laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ‘t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws!

Meer informatie vindt u op www.cabaretpoel.nl.


Voorstelling: De Cabaretpoel, Vier keer leuk!
zaterdag 4 februari, Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.
Aanvang 20.30 uur.
Kaartverkoop via tel. 0481 462202 of www.topbemmel.nl