Omroep Lingewaard

Carnaval Countdown op Facebook en Deutsche Mitttag op dinsdag…

Van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 februari is het Carnaval! De Buitenpoort in Huissen is klaar voor vier dagen feest der zotten van alle leeftijden uit alle plaatsen. Van Carnaval Countdown tot Idols en van Optocht Party tot Frühschoppen tot Deutsche Mittag met live Ingrid Striek auf Deutsch en de Halli Hallo Große Karaoke Show!

De Buitenpoort biedt op dinsdag een gratis (!) brunch aan vanaf 11.30 uur. Bij het  Buitenpoort Büffet ook Duitse lekkernijen, want het is Deutsche Mittag Carnaval. Te beginnen met Blasmusik van de Bevelanders. Daarna geht’s los met DJ Hansi Schimanski en de Buitenpoort Bier Bahn, onder andere pullen schuiven en broodjes Bockwurst eten. Mach mal mit! Opgeven via: info@debuitenpoort.nl. Dat geldt ook voor de Halli Hallo Große Karaoke Show later die middag. Zing zelf 99 Luftballons, Du of Atemlos. De beste ‘Voice von Deutschland’ wint een prijs. De best verklede bezoekers trouwens ook!

Als Klappe auf die Feuerpfeile zingt topzangeres Ingrid Striek auf Deutsch. De nummers van Andrea Berg, Beatrice Egli, Helene Fischer en oude Schlagerhits. Op dinsdag dus: essen, trinken, schunkeln en (mit) singen!

Start optocht
Maar allereerst warmt het Huissense horecabedrijf op voor het feest der zotten met de fotocompetitie Carnaval Countdown op Facebook.com/debuitenpoorthuissen. De te winnen prijzen zijn zaterdag tijdens de Idols avond op te halen. Die doldwaze, oergezellige en drukbezochte talentenjacht is dé kick-off voor de carnaval in Huissen (vanaf 20.00 uur).

Op zondag vanaf 13.00 uur de (After) Optocht Party. De stoet van praalwagens is het best te zien bij De Buitenpoort, omdat hier wordt gestart. Op maandag: vanaf 11.00 uur Frühschoppen. De bekende DJ Antoine draait op zaterdag, zondag en maandag telkens de lekkerste feesthits (in de zaal), partydj René zet de tent op zondag en maandag op de kop. Tip: check iedere dag de Facebookpagina van de Buitenpoort voor ‘verse’ partyfoto’s! Veel plezier en… Huusse’ Helau!

Lederhosen en dirndls uit de kast, op dinsdag is het Deutsche Mittag Carnaval in De Buitenpoort. Ook op zaterdag, zondag en maandag: feest! (Foto: Benno Arends)