Omroep Lingewaard

Cinemec locatie voor beroepenfeest Betuwe On Stage…

Cinemec locatie voor beroepenfeest Betuwe On Stage.

Bemmel, Elst, Huissen, Zetten.
De 2e editie van het vmbo Beroepenfeest Betuwe On Stage vindt deze keer plaats in de foyer van Cinemec in Nijmegen – Lent. De lichte ruimte, goede akoestiek en voldoende parkeerruimte waren doorslaggevend voor het besluit dat de bioscoop gastheer is voor dit evenement op 9 februari 2017. 950 vmbo-leerlingen van de scholen van SGOMB (Scholengroep Over- en Midden-Betuwe) ontmoeten die dag 250 beroepsbeoefenaren, als onderdeel van de beroepsoriëntatiefase.

Sterren
In een bioscoop kijk je naar filmsterren. Ditmaal zijn de 14/15-jarige bezoekers zelf de sterren. Want vmbo’ers, toekomstige mbo’ers, zijn onmisbaar voor de maatschappij. In de bioscoop houden ze in dynamische sfeer gesprekjes met beroepsbeoefenaren uit de hele regio. Deze ontmoeting is zowel voor beroepsbeoefenaar als leerling interessant. De beroepsbeoefenaar deelt zijn of haar passie over het beroep met geïnteresseerde leerlingen. De leerling krijgt het echte verhaal van degene die daadwerkelijk het beroep uitoefent. Uniek! Daarnaast bouwen de jongeren aan een netwerk. Ze maken afspraken voor een bedrijfsbezoek op de Doe Dag op 23 februari 2017. Het zien van het beroep en een handje meehelpen, geeft leerlingen reële beroepsbeelden.

leerlingen-in-gesprek-met-systeembeheerder-gemeente-overbetuwe
Leerlingen in gesprek met systeembeheerder Overbetuwe.

Keuzeproces
Betuwe On Stage is een beroepsoriëntatieproject voor vmbo leerlingen. Sinds 2015/2016 werken OBC Bemmel, OBC Elst, OBC Huissen en HPC Zetten samen aan dit project. De organisatie krijgt daarbij hulp van de gemeentes Overbetuwe en Lingewaard, het jeugdwerk en het bedrijfsleven. Betuwe On Stage helpt jongeren in hun keuzeproces voor een vervolgopleiding, met minder uitval op het mbo tot gevolg. Wilt u ook uw passie over uw vak delen? Via de website www.betuweonstage.nl kunt u zich aanmelden.