Omroep Lingewaard

Video: Dames Lekdetec / Batouwe basketball winnen spannende bekerfinale…

Dames Lekdetec winnen de nationale beker.
De dames van Lekdetec / Batouwe basketball uit Bemmel hebben de nationale beker gewonnen na een spannende wedstrijd in Barendrecht tegen Lintex Binnenland.

Beide teams stonden voor de derde maal op rij tegen elkaar in de finale. De voorgaande twee finales werden gewonnen door Binnenland. Met “drie maal is scheepsrecht” in het achterhoofd begon Lekdetec aan de wedstrijd. Deze was niet al te best maar gezien het scoreverloop wel erg spannend waardoor de bijna 300 meegereisde fans uit Bemmel dan ook geregeld met het zweet in de handen zaten.

Bij de rust leidde Lekdetec  met 31-27 nadat ze in het begin van de wedstrijd met 22-12 achterstonden en het nog een hele toer zou worden de wedstrijd naar de hand te zetten. Na het derde kwart was het weer Binnenland dat op voorsprong (45-44) stond. In het laatste kwart kwam Binnenland nog terug tot 57-58 maar uiteindelijk hadden de dames van Lekdetec de langste adem en eindigden de wedstrijd met een winst van 66-57. Voor de tweede maal in de historie ging de nationale beker naar Bemmel. Na de landstitel van vorig seizoen weer een memorabele avond voor de club mede door de hartstochtelijke steun van al die meegereisde fans.

Foto’s bekijken en/of bestellen van deze wedstrijd? Klik dan hier!