Omroep Lingewaard

Damvereniging VBI boekt royale winst op Constant-Charlois

In de voorlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen boekte Damvereniging VBI een gemakkelijke 14-6 overwinning op het Rotterdamse Constant- Charlois, dat in de onderste regionen van de ranglijst staat.

De Huissenaren boekten vier overwinningen. Die kwamen van Johan Krajenbrink, Guntis Valneris, Fred de Koning en Jasper Lemmen. Remisepartijen werden gescoord door Jos Stokkel, Gérard Jansen, Joost Hendriksen, Geert van Aalten, Wouter Ludwig en Alexander Baljakin. Vooral de remise van Geert van Aalten tegen de sterke Martijn van IJzendoorn, de nationaal kampioen van 2017 en no. 7 van huidige nationale ranglijst was een perfecte prestatie. Geert wist zich uitstekend onder de sterke druk uit te werken.

Met nog één wedstrijd te gaan verkeren de Huissenaren op de vierde plaats in de nationale ranglijst en dit wordt ook hoogstwaarschijnlijk de definitieve positie.

Damvereniging VBI realiseert zich dat versterking nodig is om in de toekomst weer een nationaal kampioenschap te veroveren. Vandaar dat de TC van de club op zoek is gegaan naar nieuwe topspelers. Dat resulteerde enkele weken geleden in het aantrekken van Odin Mol. Nu is ook een overeenkomst gesloten met Toine Brouwers. Toine is een zeer sterke speler die heel goed past in het gezelschap van de sterkste spelers van Damvereniging VBI. Hij verliest vrijwel nooit, ook niet tegen internationale toppers en wint regelmatig. Hij wil zich inzetten voor een nieuw Huissens kampioenschap.

Ook het verlengen van het contract met Jasper Lemmen (dit jaar goed voor vier overwinningen) past in het beleid van Damvereniging VBI.

 

NB: op de foto: Geert van Aalten (l) en Alexander Baljakin.