Omroep Lingewaard

Damvereniging VBI walst soepel over TDV Tilburg heen…

Damvereniging VBI hoefde zich weinig zorgen te maken voor de wedstrijd tegen TDV Tilburg, de hekkensluiter in de ereklasse. Met vijf overwinningen en één verliespartij kwam de 14-6 uitslag tot stand. Ook concurrent Hijken maakte geen fout en won overtuigend met 16-4 tegen 020. De onderlinge score blijft dus één punt in het voordeel van de Huissenaren.

Guntis Valneris beet het spits af. In een goede stand forceerde hij een schijf winst en liep soepel door naar partijwinst. Johan Krajenbrink doorbrak zijn serie van remisepartijen. Hij doorzag een verkeerd geplaatst offer en pakte de beide punten. Jos Stokkel probeerde een pittige partij maar stuitte op een goede verdediging: remise. Maarten Linssen maakte een gelijkwaardige remise. Joost Hendriksen stond voortdurend beter. Zijn opponent hielp een handje door de beschikbare tijd te overschrijden. Gérard Jansen boekte voortdurend terreinwinst en kneep zijn tegenstander tenslotte uit. Gérard is met 14 punten uit vijf partijen nu Huissens topscorer. Geert van Aalten wilde het gevecht wel aan. Het werd een spannende partij totdat Geert een beslissende fout maakte. Yuriy Lagoda kon na drie achtereenvolgende overwinningen deze keer geen vuist maken en kwam tot een gelijkwaardige remise. Pepijn van den Brink trof een opponent die vooral op remise uit was. Pepijn kwam langzamerhand in het voordeel en sloot winnend af.
De voorlaatste ronde speelt Damvereniging VBI tegen het sterke DEZ Culemborg, de nummer vier van de ranglijst. In de laatste wedstrijd is er dan het titelgevecht tegen Hijken DTC.

gérard-johan