Omroep Lingewaard

Damvereniging VBI winterkampioen na karige winst op Hoogeveen…

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kreeg Damvereniging VBI het zwaar te verduren tegen Hoogeveen. De winst met de uitslag 11-9 kwam weliswaar niet in gevaar maar het bleek weer eens dat op dit hoogste damniveau ook de hekkensluiter een ploeg is waar niet iedereen maar even overheen walst.

Damvereniging VBI gaat de winterstop in met zeven overwinningen uit zeven wedstrijden, op één punt gevolgd door Hijken DTC. In januari en februari worden de laatste vier wedstrijden gespeeld, waarin de Huissenaren een loodzwaar programma hebben met de nummers 2, 3, 4 en 6 van de huidige ranglijst als tegenstanders.
Yuriy Lagoda had een zware partij maar kon uiteindelijk remiseren. Pepijn van den Brink volgde met onnodig verlies na een fatale misser. Gérard Jansen had wel voordeel maar kon de winst niet vinden. Johan Krajenbrink trof als eerste doel na een sterke omsingeling. Hij werd onmiddellijk gevolgd door Guntis Valneris die zijn beproefde tactiek van steeds verder opbouwend voordeel tot winst kon voltooien. Fred de Koning speelde een gelijkwaardige remise. Joost Hendriksen leek regelrecht op winst af te stevenen maar gaf via een fout in het middenspel uiteindelijk de partij uit handen. Alexander Baljakin poetste zijn tegenstander gaandeweg positioneel van het bord. Jos Stokkel had een goede partij tot aan het middenspel maar liet het langzamerhand tot remise verwateren. Ook Geert van Aalten had een goede aanval opgebouwd maar zijn tegenstander kwam in tijdnood met een goede beslissing tot remise.