De Bataven nemen punt mee uit Groesbeek

De Bataven hebben aan de ontmoeting met Germania een punt over gehouden. In Groesbeek werd het 2-2. De Bataven kwamen in de eerste helft op voorsprong. De doelman van Germania had geen antwoord op een fraai afstandschot van Roderick Luitjes. De Bataven hadden na deze treffer een overwicht maar wisten in de eerste helft niet te scoren.

Kort na rust maakte Renzo van Duren hands in het strafschopgebied. Derek de Bruijn van Germania verzilverde de strafschop en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte.In de 71e minuut bracht Idi Duraku van Germania zijn team op voorsprong: 2-1. In de laatste minuut van de wedstrijd bracht Jermo Wilsterman De Bataven op gelijke hoogte: 2-2. Een bal die terugkwam van de lat werd door hem achter de doelman van Germania geschoten waardoor De Bataven een broodnodig punt mee naar Gendt mochten nemen.

De Bataven staan nu met 9 punten op de derde plaats van onderen, een punt boven AFC Arnhem en zes punten boven hekkensluiter FVC. Volgende week zondag spelen de Bataven thuis tegen Alcides 1894. Deze ploeg staat negende met 14 punten.