Omroep Lingewaard

De bieb geeft een digitaal steuntje in de rug

Wil je (beter) leren omgaan met de computer? De Bibliotheek Gelderland Zuid kan je hierbij helpen. In diverse vestigingen verzorgt de bieb gratis Klik & Tik of Digisterker cursussen. Leuke bijkomstigheid: je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen!

In de bieb kun je je eerste stappen in de wondere wereld van de computer zetten. Tijdens de gratis Klik & Tik cursus ga je onder geduldige begeleiding in kleine groepjes aan de slag. Ook maak je kennis met internet, waardoor je wereld letterlijk groter wordt. Ria van Onna nam deel aan de Klik & Tik cursus in de Bibliotheek Huissen: “Je krijgt ook opdrachten mee om thuis te oefenen. Zo kwam ik erachter dat ik huiswerk maken leuk vond!”

Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’ cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt of een baan zoekt via internet. In de Bibliotheek Bemmel zijn nog een paar plekken vrij!

Heb je al wat meer digitale ervaring? In Huissen gaat binnenkort de cursus ‘Werken met een tablet of smartphone’ van start. Na zeven lessen kent je eigen Samsung tablet/smartphone Galaxy of iPad/iPhone voor jou geen geheimen meer. De cursus wordt verzorgd door Seniorweb.

Meer informatie of inschrijven voor een cursus in een van de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Ga naar de bibliotheek waar je de cursus wilt volgen. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaal-vaardig.