Omroep Lingewaard

DE BIJ HOORT ERBIJ …

Steeds meer mensen begrijpen hoe belangrijk de honingbij is voor de bestuiving van o.a. vruchtdragende gewassen en zo er voor zorgen dat onze voedselketens in stand blijven. Er zijn ook steeds meer mensen die bijen houden als hobby hebben opgepakt. De leefwereld van bijen is zeer boeiend, maar complex. Daarom organiseert Lingewaard Natuurlijk in samenwerking met de imkervereniging Oost-Betuwe in 2016 en 2017 twee cursussen: de cursus ‘Bijenhouden voor beginners’ en de cursus ‘Kennismaken met de honingbij’.

In de cursus ‘Bijenhouden voor beginners’ worden de deelnemers in 8 theoriebijeenkomsten en 10 praktijkbijeenkomsten opgeleid tot het zelfstandig houden van bijen. Deze cursus start bij voldoende deelname in oktober/november 2016 en loopt door tot de nazomer van 2017. De theorie wordt gegeven in de Veldschuur in Bemmel, de praktijk in het veld waar de bijenvolken op dat moment staan. De cursus wordt afgesloten met een diploma.

De cursus ‘Kennismaken met de honingbij’ omvat vier bijeenkomsten: twee theorieavonden en twee praktijkbijeenkomsten in het voorjaar van 2017. De theoriebijeenkomsten worden gegeven in de Veldschuur, bij de praktijk worden twee imkers bezocht. Deze kennismakingscursus wordt afgesloten met een certificaat.

Informatieavond 14 oktober

Bent u geïnteresseerd? U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst op vrijdag 14 oktober om 20.00 uur in de Veldschuur van Lingewaard Natuurlijk gelegen aan de Sportlaan 1-M te Bemmel. Kunt u 14 oktober niet en/of wilt u meer informatie of inschrijven? Neem dan contact op met Adriaan van Egmond domusadriani@kpnmail.nl.