Omroep Lingewaard

De Doornenburg opent de poort voor de Dag van het Kasteel…

Ook dit jaar vertellen gidsen boeiende verhalen. (foto Kasteel Doornenburg)

Kasteel Doornenburg doet 10 juni mee aan de Dag van het Kasteel. Er zijn speciale rondleidingen die invulling geven aan het thema Over de grens. Een dag voor jong en oud. Er zijn rondleidingen voor volwassenen en gezinnen met kinderen. Op de voorburcht kunnen bezoekers zich tussen het Doornenburgse Garnizoen mengen en zich in de Middeleeuwen wanen.

Ook dit jaar vertellen gidsen boeiende verhalen. (foto Kasteel Doornenburg)

Wanneer bezoekers door een gids door de middeleeuwse burcht worden rondgeleid, speelt zich er van alles af. In de Middeleeuwen was over de grens van de provincie al een hele onderneming. De gids legt uit waarom. De bezoeker wordt meegenomen naar de 15e eeuw. Naar de donkere krochten van De Doornenburg. De bakker doet zijn noeste arbeidersverhaal. In de statige ridderzaal wordt duidelijk dat welgestelden toen behoorlijk konden feesten. Jong en oud krijgen in de praktijk van alles te weten over de Franse hofdans. Kinderen krijgen voor de rondleidingen een fotopuzzel mee.
In de kapel is een bijzonder programma van De Bourgondische Nederlanden. Het blokfluitconsort ‘Le Réveil’ neemt de luisteraars mee naar het Bourgondische verleden.
Voor een rondleiding is de Museumjaarkaart geldig. De voorburcht is vrij toegankelijk. Er zijn rondleidingen van 11.00 tot 16.00 uur.