Omroep Lingewaard

De druiven zijn zuur bij Lekdetec na de bekerfinale.

Zaterdagavond zou de avond moeten worden waar de dames van Batouwe Lekdetec nog enigszins glans konden geven aan het seizoen 2018-2019. De bekerfinale tegen Loon Lions zou dan wel gewonnen moeten worden. In de afgeladen sporthal de Schaapskooi kon de ploeg van coach Daan de Heus echter niet de stempel drukken op de wedstrijd. Te wisselvallig zoals het hele seizoen al. Telkens terugkomen van een achterstand brak de ploeg aan het eind van de wedstrijd op. De ploeg kreeg het niet voor elkaar om bij de stand 40-39 in het derde kwart verder afstand te nemen.

Door een te snelle foutenlas van 5 fouten in het vierde kwart lukte het de Bemmelse dames niet dichtbij Lions te komen en verloren deze finale met 59-65.

De beker naar Landsmeer en het seizoen voor Lekdetec ging als een nachtkaars uit.

Dat er volgend seizoen het nodige moet veranderen om mee te doen met de prijzen staat buiten kijf. De ploeg leunde dit seizoen te veel op 2 speelsters. Cornelia Fondren en Lisanne de Jonge. Beide gisteren goed voor 40 punten. De laatste is volgend jaar van de partij bij Lekdetec. Cornelia Fondren legt haar positie uit in ons interview met haar na de wedstrijd.