Omroep Lingewaard

De Historische Kring Gente houdt lezing ‘Arm en Rijk in de genealogie’

Persbericht Historische Kring Gente

De Historische Kring Gente houdt op 25 november 2019 de lezing ‘Arm en Rijk in de genealogie’ door Anton Neggers. De avond begint om 20.00 uur en is in de raadszaal van Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19, Gendt.

In deze lezing staat het thema arm en rijk centraal. We kijken hoe we bezit en welvaart kunnen terugvinden in de archieven. Aan de orde komen onder andere eigendom, armenzorg, belastingen en de bronnen waarin we hiervan sporen kunnen terugvinden.

Een stamboom is namelijk méér dan een verzameling namen, data en plaatsen. Er zijn veel manieren om van een stamboom een uitgebreide familiegeschiedenis te maken. Bijzondere bronnen, historisch onderzoek, maar ook uw eigen familiearchief kunnen u daarbij helpen. In een familiegeschiedenis spelen niet alleen mensen, maar ook hun bezittingen, levensomstandigheden en belangrijke gebeurtenissen een rol.

Anton Neggers (Boxtel, 1959) is jurist en werkzaam in het hoger beroepsonderwijs.

Als genealoog en regionaal historicus is hij met name gespecialiseerd in de geschiedenis van de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. Anton publiceert over genealogie en regionale geschiedenis, over onderwerpen als het plaatselijk bestuur in de achttiende eeuw, de politieke reformatie en strafprocesrecht. 

Zijn artikelen verschenen onder andere in Campinia, de Brabantse Leeuw, InBrabant en Gens Nostra. In 2007 verscheen zijn boek Schelmen en Hontsvotten Werck, over de moord op de drossaard van Oirschot in 1735.

Anton Neggers