Omroep Lingewaard

De Minkhof Bemmel verrast door grote schenking.

De Minckhof ligt een beetje verscholen aan een Bemmels hofje achter de dijk maar is toch goed te vinden voor de ouderen die daar hun hart hebben verloren en er inmiddels heel nauw bij betrokken zijn geraakt.
Ikzelf als veertiger was ook onder de indruk. Een groot huis waarbij de gehele ruimte is gebruikt om samen te verblijven. De keuken in de hoek waar de erwtensoep al staat te pruttelen en die je ook vanuit de woonkamer kan zien. Er is zelfs ruimte voor de band I-Paddies die op dat moment heel gezellige Ierse muziek speelt. Deze zondag was het de eerste zondag van de maand, en iedere 1e zondag van de maand is de Minckhof open en wordt er iets anders bedacht voor de gasten zodat ze een fijne dag hebben. 

Verder is er op maandag, woensdag en vrijdag gelegenheid om tegen een kleine vergoeding in de middag warm te eten. 

Ook kun je samen biljarten, zingen, boetseren en er is zelfs een kookgroep.
En alles wordt door vrijwilligers georganiseerd! Voor deze prachtige voorziening 

voor ouderen is namelijk geen grote subsidie van de gemeente. Er was destijds wel een groot aantal sponsoren bij betrokken om dit allemaal te kunnen realiseren. Ruim 5 jaar geleden bedachten een Bemmelse huisarts en de familie Wiedemeijer dat ze iets moesten doen aan eenzaamheid onder ouderen. Je woont ver van je familie af of je kunt je partner verliezen en dan is de Minckhof een mooie plek om samen te komen en je verhaal te delen, hier ben je zeker niet alleen. En iedereen wordt vriendelijk ontvangen in de groep.

Een aantal dagen later hebben de wethouders Slob en Jansen een bezoek gebracht aan de Minckhof. Ze hadden een grote bos bloemen bij zich en een chèque. De voorzitter en de vice-voorzitter waren blij verrast . Maar liefst 2500 euro werd er geschonken aan de Minckhof. Deze schenking kwam dankzij een kledinginzameling van de Gemeente Lingewaard, en met dit geld krijgt de Minckhof dus een extra steuntje in de rug. 

Reuze blij zijn ze hiermee. De grote bos bloemen is gezellig in de grote woonkamer gezet. 

Kijk voor meer informatie op www.minckhof.nl 

Molenwei 57 te Bemmel :0481-357185.