Omroep Lingewaard

De week van….Komen en gaan…

Column Joyce Derksen

De paasdagen zitten er alweer op en wat hebben we kunnen genieten van het prachtige weer. Onze jaarlijkse Paasbrunch op eerste Paasdag vond na jaren weer eens een keer buiten plaats. Er werden eieren verstopt en gevonden en de sproeier werd aangezet zodat de kinderen en opa vrijwillig een nat pak konden halen. Ik kan er wel weer aan wennen, het zomerse gevoel, al is mijn lijf ondanks alle verwoede pogingen ook dit jaar weer niet zomerklaar uit de strijd gekomen. Lang leve de naderende menopauze.

Tweede Paasdag stapten we op de fiets om een rondje Gendtse polder te doen. Genieten van het verse groen en alles wat groeit en bloeit. Heerlijk de natuur in, wat een rust. 

Hoe anders zal het geweest zijn voor de mensen die het ondanks alle waarschuwingen toch in hun bol haalden om maar eens een bezoekje aan de Keukenhof te gaan brengen. Oké, lieten zich niet uit het veld slaan ook al stonden ze uren in de file om Lisse te kunnen bereiken, als ze er überhaupt al kwamen maar toch, moet er wat voor over hebben.

Na een paar warme dagen wordt het nu langzamerhand weer wat kouder, met een absolute dip op Koningsdag. Dat zal ons niet in de koude feestkleren gaan zitten. Veel wolken en wat regen dat is de voorspelling. Nog net geen code oranje.

Code oranje of misschien wel eerder code rood gold wel voor de politiek deze week Het rommelde niet alleen in de lucht boven Nederland maar ook in de media ging het aardig tekeer over teveel ontvangen vergoedingen. Bij  Forum voor Democratie leek de bliksem helemaal te zijn ingeslagen. De door Baudet en Otten goed verstopte gouden eieren kwamen daar namelijk alsnog aan het licht. 

Niet alleen de verhoudingen binnen het FvD gingen op zwart, ook uit de talkshow van Robert Jensen werd de stekker getrokken. Tegenvallende kijkcijfers zouden de oorzaak zijn. Bijna heel rechts georiënteerd (vooral twitterend) Nederland sprak er schande van. Zij geloofden niet in deze verklaring. Ze betichtten programmadirecteur van der Vorst ervan het programma doelbewust van te buis te hebben gehaald daar hij zelf links zou zijn en dat hij daarom rechts geen zendtijd zou gunnen. Daarbovenop zou hij niet door één deur kunnen met Jensen. Dat laatste geloof ik meteen, gekeken naar het postuur van Jensen. Dat eerste is klinkklare onzin gebleken omdat de beslissing het programma van de buis te halen al genomen werd voordat Peter als programmadirecteur in beeld kwam zo viel te lezen in een verklaring van RTL zelf. Feit is dus gewoon dat zelfs de rechtse kijkers het programma teveel links hebben laten liggen. Van de Vorst heeft wel gezegd dat er nog ruimte ligt (heel veel ruimte gok ik) voor Jensen om in de toekomst een ander programma te gaan maken bij RTL. De deur waar ze beiden niet doorheen zouden kunnen staat dus nog steeds op een kier. 

Kortom het was een week van komen en gaan van mensen, zon, wind en regen en een week van deuren die sloten om ergens anders wellicht weer te openen. Ik ga de winterjas maar weer eens van stal halen en de lange mouwen uit de kast trekken. Stiekem kan ik mijn winterlijf nog even onder een dikke laag stof verstoppen wetende dat de deur om alsnog een beetje in shape te komen voordat de zomer echt aanbreekt ook hier nog op een kier staat. Eens kijken of ik er nog doorheen pas.

Fijn weekend allemaal