Omroep Lingewaard

De week van: Likes…

Iedere doordeweekse ochtend verloopt hier als een soort routine. Opstaan, zorgen dat de kids bepakt en bezakt en met een volle buik naar school komen om daarna zelf aan het ontbijt te beginnen. Voor mij is dat standaard een bord Brinta met een glas fruitontbijt of jus d’orange. In het weekend is dat anders. Dan gaan er in de ochtend nog weleens broodjes in de oven en worden er eitjes gekookt. Afgelopen week was de routine even ver te zoeken. Bijna iedere ochtend bij het ontbijt werd ik getrakteerd op een eitje. En niet alleen in de ochtend zo ook bij de lunch en het avondeten. Ongevraagd. Zelfs tijdens het kijken van het nieuws ontkwam ik er niet aan. Een ei. Het Instagram-ei welteverstaan. Inmiddels wereldberoemd en zo vaak leuk gevonden dat deze het aantal likes van Kylie Jenner op Instagram voorbij is gestreefd. Je zou zeggen dat degene die dit bedacht heeft echt getikt moet zijn maar hoe dan ook de teller staat inmiddels op ruim 48 miljoen likes. Niet gek toch voor een self..ei?

Uiteraard was dit niet het enige dat ons bezighield de afgelopen week. Het was immers ook Mayday. Het Verenigd Koninkrijk bleek toch niet zo verenigd te zijn toen bekend werd dat een grote meerderheid “nee” zei tegen de Brexitdeal en daarmee niet naar de pijpen dansten van onze dancing Queen Theresa. Geen like voor deze dame dus. Een motie van wantrouwen werd verworpen en zo mag ze wederom aan de gang om een beter voorstel op papier te krijgen. Hopelijk zit het haar de volgende keer wel May. We wachten af.

Van de dame waar alle ogen van de wereld op gericht waren over naar de dame waar de ogen van veel Nederlanders de afgelopen jaren heel vaal op gericht waren. Linda de Mol. Zij besloot de overstap te gaan maken van RTL4 naar SBS6. Dit om haar broer John uit de brand te helpen. Heel medialand in rep en roer. Is dit ook niet een beetje vanwege haar eigen miljoenenjacht? Welke programma’s blijven bij RTL en welke neemt ze in haar gouden koffertje mee? Oh wat een jaar? The story of my life? Weet ik veel?! Nee ik weet niet veel. Wat ik wel weet is dat sommigen het echt een mollenstreek vinden. Ook geen like voor Linda dus. Daar waar RTL 4 de hete adem van SBS in haar nek moet voelen kwam deze zender op haar buurt afgelopen week onder vuur te liggen in de columns van Angela de Jong tot groot ongenoegen van Gordon. Angela verdiende ook zeker geen like nadat ze liet weten dat de zender de oorlog niet gaat winnen met het kopiëren van formats van RTL en dan ook nog met presentatoren zoals Wendy van Dijk en Gordon die eigenlijk al op hun retour zijn. Gordon ging in de media even flink in de tegenaanval. Leeftijdsdiscriminatie noemde hij het. Misschien moet hij dan toch eens met Emiel Ratelband om de tafel gaan zitten.

Ene oor in andere oor uit zou ik zeggen. We worden allemaal ouder. Ook dat werd op Instagram aangegrepen om er maar weer een uitdaging van te maken. De “Ten years challenge” werd in het leven geroepen.. De opdracht is simpel: plaats een foto van jezelf van tien jaar geleden naast een foto van hoe je er nu uitziet. Hoe creatief mensen zijn, viel de afgelopen dagen wel te zien. De meest gekke plaatjes werden uit de kast getrokken. Maar de challenge werd ook gebruikt om een statement te maken. Er werden bijvoorbeeld foto’s geplaatst van oorlogsgebieden van nu naast een foto van het gebied in rust en vrede tien jaar geleden. Ook kwamen er foto’s voorbij van gebieden die ontbost zijn en hoe ze er tein jaar gelden uitzafgen en zo ook met het smelten van de poolkappen. Vind ik leuk-plaatjes versus vind ik niet zo leuk-plaatjes. Tja in tien jaar tijd kan er veel veranderen.

Wat niet verandert is dat ik dit weekend toch maar weer lekker wat broodjes in de oven ga doen en een paar eitjes ga koken. Want ook deze raken een keer over de houdbaarheidsdatum en als dat eenmaal zover is dan krijgen ze van niemand een like meer. Zelfs niet van mij.
Fijn weekend allemaal.