Omroep Lingewaard

De week van……Beesten…

Column Joyce Derksen

Een roerig weekje ging weer voorbij, roerig op nieuwsgebied maar ook roerig omdat het nog nooit in de maand Februari zo warm was. Tijdens het opbouwen van de carnavalskar afgelopen zaterdag konden de jassen uit en aan het eind van de dag aten we met zijn allen buiten aan de picknicktafel.  Uniek.

Wat nog meer uniek was is dat er de afgelopen maanden vier wolven zijn gespot in ons land. Lange tijd waren de dieren hier niet meer te vinden maar nu lijkt het erop dat de beesten hier zijn om te blijven en zich wellicht ook in ons land weer voort te gaan planten. Het vestigingsklimaat in Nederland is dan ook erg goed, zelfs deze beesten voelen dat feilloos aan. Daar het aantal wolven dus toeneemt, moeten we wel in de gaten houden dat het aantal grootmoeders de komende tijd niet drastisch af gaat nemen.

Een andere unieke gebeurtenis was het ter ziele gaan van Intertoys. De grote boze internetwolven lijken hun ideale prooi te hebben gevonden in de kleine kwetsbare winkels. Een laatste kans voor mensen om hun cadeaubonnen in te wisselen liep op sommige plaatsen dusdanig uit de hand dat mensen zich helemaal lieten gaan. Er werd getrokken en gespuugd toen het systeem plat ging en het inwisselen van de bonnen opeens niet meer kon. Bij velen kwam het beest naar boven. Niet echt beschaafd.

Ook de banken in Nederland gedragen zich al jaren niet meer zo beschaafd. Het blijkt dat we met zijn allen steeds meer zijn gaan betalen voor van allerlei zaken terwijl de service juist is afgenomen. Sparen loont bijna de moeite niet meer, en een nieuwe bankpas gaat ons ook al geld kosten. Of hier in de toekomst ooit nog verbetering in komt? Ik durf er mijn geld niet meer op in te zetten.

Waar we ons geld wel op in mogen zetten bepaalt de staat voor een groot deel voor ons. Van onze zuurverdiende belastingcenten werd er voor maar liefst 680 miljoen euro aan aandelen in KLM-Air France gekocht. Noodzakelijk voor onder andere baanbehoud, zo werd gezegd. Uitbreiding van start- en landingsbanen zullen ze bedoelen, want er liggen nog steeds plannen voor het uitbreiden van Schiphol. Wel jammer dat er straks geen leerkrachten meer zijn om toekomstig vliegpersoneel op te leiden. 

Om nog maar even bij de vliegtuigen te blijven. Onder de romp van een vliegtuig werden afgelopen week in de haven van Rotterdam maar liefst 90.000 flessen Wodka ontdekt. Deze zouden bedoeld zijn voor de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un. Hij had deze waarschijnlijk goed kunnen gebruiken tijdens zijn ontmoeting met Trump. De laatste hield het voor gezien nadat bleek dat Kim eiste dat de sancties tegen zijn land zouden eindigen, zonder dat hij daarvoor al zijn kernwapens zou opgeven. Twee strijdende leeuwen die beiden veel te bang leken om hun trots te verliezen.

Het had een slok op een borrel gescheeld als ze eerst samen hadden ingedronken, over het algemeen worden mensen dan wat milder en toegeeflijker. Jammer dat de drank tijdens de reis om de wereld is blijven steken in ons mooie Holland. Al zou die Wodka hier natuurlijk ook goed van pas komen wetende dat morgen de carnaval in alle hevigheid los gaat barsten.

De drank zal zeker weten rijkelijk gaan vloeien, en mensen gaan zich al dan niet bewust als beesten gedragen om de volgende ochtend veelal met een kater wakker te worden. 

Dus geiten roodkapjes, biggetjes grootmoeders en ander vee pas goed op voor wolven. Zeker voor degenen in schaapskleren. Want dat zijn de gevaarlijkste van allemaal.

Fijne carnaval allemaal.

Wolven in schaapskleren

Beest los met carnaval, beestachtig