Omroep Lingewaard

Debuut Katoo Koenen Hoogtepunt Van Overwinning Op Amazone

Het begon allemaal erg leuk, zaterdagavond in De Bongerd ondanks het niet meespelen van Kris Biesters en Lisanne de Jonge. De opgooi werd door Jill Bettonvil naar Karin Kuijt getikt die meteen met een strakke pass Anouk Heijnens in staat stelde de score te openen na 4 seconden. Amazone liet zich niet onbetuigd en ging stevig mee in de strijd via vooral Roos Hof en Tahnee Vogelsang. Zij gaven de gasten een 8-10 voorsprong na 5 minuten. Vervolgens ging het tempo omhoog bij de thuisploeg en Lekdetec.nl tekende een 12-0 run aan waarop Amazone het antwoord schuldig moest blijven. 25-15 was de comfortabele stand waarmee de eerste periode werd afgesloten.Het tweede kwart was ook boeiend voor de toeschouwers. Lekdetec.nl liet bij tijd en wijlen mooi basketball zien waaronder prachtige assists van Karin Kuijt. Katoo Koenen maakte haar debuut en schoot haar eerste punten binnen in dienst van de seniorenploeg. Amazone liet zich niet wegspelen, bleef aardig bij maar de thuisploeg was simpelweg beter en dus liep het verschil, o.a. door scores van Jacobine Klerx en Lisa Schoen, iets verder op tot 14 punten bij rust: 45-31.

Amazone ging na rust gewoon door met waar ze gebleven waren; hard werken en regelmatig een score meepikken. Bij Lekdetec.nl leek het of de brandstoftank al leeg begon te raken. Het spel werd stroperig en de scores werden duur. De frustraties dropen van de gezichten af en het leuke, snelle spel van voor de rust was verdwenen als sneeuw voor de zon. De voorsprong bedroeg nog 9 punten na 30 minuten: 56-47.

Lekdetec.nl kreeg het ‘lek niet meer boven’ en volhardde in hetzelfde spel in het vierde kwart. Bij Amazone was Jay-Aliza Burgos na een snel gegeven technische fout met 5 fouten naar de kant en de Utrechtse ploeg begon nu ook ongecontroleerder te spelen. Beide ploegen blonken uit in veel missers en in balverlies en het publiek begon naar het einde te verlangen. Amazone kwam nog tot op 6 punten bij 61-55 in de 37e minuut maar echt in gevaar kwam de overwinning van Lekdetec.nl niet. Daarvoor was het klasseverschil toch net te groot, al was daar vaak weinig van te merken. 67-57 werd de eindstand en het was goed zo.

Amazone is een tegenstander waartegen het moeilijk is om je volledig te motiveren. Dat lukte Lekdetec.nl voor rust wel met als resultaat een leuke eerste helft. Daarna viel de ploeg ver terug en kwamen de Utrechtsen zowaar nog aardig dichtbij zonder ooit het gevoel te geven dat ze op weg waren naar hun eerste overwinning. Twee punten in de pocket voor de ploeg uit Bemmel en dat is het belangrijkste.