Omroep Lingewaard

Digitaal vaardig met hulp van de bieb

Heb je een laptop, smartphone of tablet en wil je hier beter mee leren omgaan? Ervaren docenten van Seniorweb helpen je in de bibliotheek graag een handje op digitaal gebied. Kom naar de Computervraagdagen van 22 t/m 24 januari in de bibliotheken in Gendt, Bemmel en Huissen om te kijken welke cursussen voor jou interessant zijn. 

Wil je hulp bij het gebruik van je Android-telefoon? In Bibliotheek Bemmel legt een geduldige docent van Seniorweb op 13, 20 en 27 januari van 10.00 tot 12.00 uur alles rustig uit. In Bibliotheek Huissen kun je op 16, 23 en 30 januari terecht voor een cursus over de iPad en iPhone. Na afloop kun je bijvoorbeeld foto’s sturen naar je (klein)kinderen, iets opzoeken op internet of mailtjes lezen op je telefoon. 

Vanaf 8 januari kun je in Bibliotheek Bemmel aan de slag met Windows 10. Vanaf de start neemt een ervaren docent je mee langs de belangrijkste onderdelen van dit besturingsprogramma. Je leert mappen en bestanden beheren en werken met apps (programma’s), internet en e-mail. We sluiten af met een paar lessen over onderhoud en veiligheid. Vanaf 5 maart staat deze cursus in Bibliotheek Huissen op het programma. 

Computervraagdagen

Wil je meer weten over het digitale aanbod in de bibliotheken in de gemeente Lingewaard? Kom dan naar de Computervraagdagen van Seniorweb. Op woensdag 22 januari ben je tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom in Bibliotheek Gendt. In Bibliotheek Bemmel kun je op 23 januari tussen 14.00 en 16.00 uur een voorproefje krijgen van de Seniorweb-cursussen. Ditzelfde geldt op vrijdag 24 januari van 14.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Huissen. Of neem alvast een kijkje op www.obgz.nl/digitaalvaardig. Je kunt ook contact opnemen met Magda Steegh van de Bibliotheek Gelderland Zuid via 06 – 86 80 72 57.