Omroep Lingewaard

Donderdag 31 januari: Lampionoptocht in Bemmel

Ook dit jaar organiseert het Oranjecomité Bemmel-Ressen de traditionele lampionoptocht. Deze feestelijke gebeurtenis is bedoeld voor alle kinderen tot en met 12 jaar die in Bemmel wonen of in Bemmel op school zitten.

We verzamelen op het plein voor de Kinkel te Bemmel vanaf 18.00 uur, de optocht start om 18.30 uur.
Vanaf 18.00 uur kunnen de kinderen in de Kinkel voor 1 euro een lampionstokje met verlichting en lampion kopen. Meelopen met een zelfgemaakt exemplaar mag natuurlijk ook.
Om 18.30 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van drumfanfare ESKA.
De route gaat dwars door het centrum van Bemmel en eindigt rond 19.00 uur op het plein voor Grand Café Lingehof, bij de Gouden Appel. Daar zijn er voor de kinderen gratis stroopwafels en warme chocolademelk. Voor de ouders is er gratis koffie en thee.
Via de basisscholen en peuterspeelzalen ontvangen kinderen en hun ouders een uitnodiging. Kinderen die buiten Bemmel op een basisschool zitten zijn ook van harte welkom om deel te nemen aan de optocht.
Net als voorgaande jaren is er een tekenwedstrijd. Kinderen die de kleurplaat het mooist of origineelst inkleuren maken kans op een leuke prijs! De kleurplaat is in te leveren op school, bij de Jumbo of Albert Heijn of bij het uitreiken van de lampionnen.
De kleurplaat staat op de uitnodiging, maar is ook te downloaden via website. Tevens is de kleurplaat  te verkrijgen bij de Jumbo Supermarkt en de Albert Heijn.
Als de optocht niet zou kunnen doorgaan wordt dat op www.oranjecomitebemmel.nl en op Facebook gemeld!