Omroep Lingewaard

Dolle Deutsche Mittag op dinsdag in Buitenpoort…

Laatste carnavalsdag succes; ervoor Idols, Optocht Party en Frühschoppen 

Dolle Deutsche Mittag op dinsdag in Buitenpoort

Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 maart is het Carnaval! De Buitenpoort in Huissen is klaar voor vier dagen feest der zotten van alle leeftijden uit alle plaatsen. Van Carnaval Idols en van (After) Optocht Party tot Frühschoppen tot Deutsche Mittag met maar liefst drie live acts! 

De Buitenpoort biedt op dinsdag een gratis (!) brunch aan vanaf 11.30 uur. Bij het  Buitenpoort Büffet ook Duitse lekkernijen, want het is Deutsche Mittag Carnaval, de laatste dag is inmiddels een groot succes gebleken. Van heinde en verre komen ze in grote getale naar deze tolle und gemütliche middag.
Te beginnen dus met de brunch en koffie voor het goede doel (Stichting Loes) en Blasmusik van de Bevelanders. Daarna geht’s los met DJ Hansi Schimanski. ,,Kom allen in Duitse of Tiroler kleding, er zijn mooie prijzen voor best verklede man, vrouw én groep!’’

Als Klappe auf die Feuerpfeile zingt topzangeres Ingrid Striek auf Deutsch, ofwel Rosi. Ook optredens van Tantchen Anna en Die Lustige Leute. Op dinsdag dus: essen, trinken, schunkeln en (mit) singen! 

Start optocht
Maar allereerst warmt het multifunctionele en gezellige Huissense horecabedrijf op voor het feest der zotten met de fotocompetitie Carnaval Countdown op Facebook. De te winnen prijzen zijn dinsdag op te halen. Op zaterdag is er de doldwaze en drukbezochte talentenjacht Idols, dé kick-off voor de carnaval in Huissen (vanaf 20.00 uur). 

Op zondag vanaf 13.00 uur de (After) Optocht Party. De stoet van praalwagens is het best te zien bij De Buitenpoort, omdat hier wordt gestart. Op maandag: vanaf 11.00 uur Frühschoppen. De bekende DJ Antoine draait op zaterdag, zondag en maandag telkens de lekkerste feesthits (in de zaal), partydj René zet de tent op zondag en maandag op de kop. Tip: check iedere dag de Facebookpagina van de Buitenpoort voor ‘verse’ partyfoto’s! Veel plezier en… Huusse’ Helau!

Lederhosen en dirndls uit de kast, op dinsdag is het Deutsche Mittag Carnaval in De Buitenpoort. Ook op zaterdag, zondag en maandag: feest! (Foto: Benno Arends)