Omroep Lingewaard

Drie gretige grapjassen op podium Buitenpoort

HUISSEN – Komende donderdag is het lachen, gieren, brullen in De Buitenpoort. Drie topcomedians bestijgen namelijk het podium van het multifunctionele horecabedrijf in Huissen. En gretig dat de grapjassen zijn, ze willen alle drie namelijk de sterren van de grappen spelen. Want het is de start van het comedy- en cabaretseizoen in De Buitenpoort.

Donderdag 11 oktober is dus de eerste avond van het nieuwe Comedy- en cabaret seizoen 2018/2019 in De Buitenpoort in Huissen. Met Thomas Smith (foto), Jim Speelmans en Paul London. Eerstgenoemde is een stand-up comedian pur sang. Hij heeft Britse roots, maar is vooral actief in Vlaanderen en Nederland in zowel de Engelse taal als de Nederlandse. Zij het met een licht ‘Antwaarps’ accent). Thomas vertaalt het flegma en de flow van de pure Engelse stand-up comedy naar een Nederlands equivalent. Hij observeert en improviseert met een knipoog. Zijn eerdere shows kregen 4- en zelfs 5 sterrenrecensies. En niet verwonderlijk, want zijn improvisatievermogen kent geen grenzen.

Bekende cabaretiers

Jim Speelmans staat bekend om zijn bijzondere gedachten. Het leven wordt door hem ten zeerste betwijfeld. Op hilarische wijze tovert hij vanzelfsprekendheden om tot absurditeiten. Zijn schrijf- en speelstijl zijn al jaren toonaangevend in het Nederlandse comedycircuit. Het creëren vind hij het leukste. Als een echte kunstenaar heeft hij meer met het ambacht dan met de showbizz eromheen. Jim is een productief schrijver, ook voor bekende Nederlandse cabaretiers. Die lopen ieder jaar uit naar zijn solovoorstelling, om inspiratie op te doen. 

Master of Ceremony van de cabaretavond is: Paul London. Paul is begonnen met stand-up comedy in Nieuw-Zeeland met als hoogtepunt een uitverkochte dubbelshow met Brent McGuinness op het New Zealand International Comedy Fest. Sinds 2015 bestormd hij de Nederlandse podia met succes! Hij is op verschillende plekken te zien als vaste MC en deze avond dus in De Buitenpoort.
Ticket: €10 (via www.debuitenpoort.nl). Foyer open: 19.30 uur. Start programma: 20.00 uur.

Fotobijschrift: Thomas Smith is een van de drie comedians tijdens de eerste aflevering van het nieuwe Comedy- en cabaretseizoen van De Buitenpoort, donderdag 11 oktober a.s