Omroep Lingewaard

Drie weken gein voor groot en klein op het Winterfestijn

Elst, 7 november 2019

Nog een paar weekjes en dan barst het feest weer los. De dertiende editie van Winterfestijn Overbetuwe gaat op 14 december van start. De organisatie heeft weer een fantastisch programma in elkaar gedraaid. Met veel oude bekenden, maar ook met nieuwe, frisse ideeën. 

 

Al dertien jaar lang is het Winterfestijn het evenement in de regio. Het festijn trekt ieder jaar weer meer bezoekers. Vorig jaar trok het wederom een record aantal, namelijk vijftien duizend bezoekers. Dit jaar pakt het festijn uit met evenementen die al jarenlang een waar succesnummer zijn. Het curlen is altijd volgeboekt, net als de pubquiz en de schaatslessen. De bingo’s en Avondje Nl staan garant voor een drukbezocht Wintercafé. Maar naast Hollandse hits kun je dit jaar ook genieten van Duitse muziek. DJF Dance Centre geeft ook weer een vette show op het ijs en wordt vergezeld door een stel Winterse figuren.

De organisatie probeert ieder jaar zoveel mogelijk alle leeftijden en doelgroepen te bedienen. Met het schoolschaatsen komen de leerlingen van de Overbetuwse basisscholen tijdens schooltijd lekker een uurtje schaatsen. De peuter- en kleuteruurtjes zijn uurtjes waarbij de allerkleinsten hun eerste stapjes op het ijs kunnen zetten op een rustige ijsbaan. Maar ook aan de ouderen is gedacht met een speciale ouderenochtend voor de bewoners van Pleyade. 

Ieder jaar houdt de organisatie aan het eind van het festijn een enquête waarbij de wensen van de fans worden gepeild. Vorig jaar bleek dat er behoefte was aan meer live-muziek en aan activiteiten voor jongeren. Aan deze wensen wordt deze editie ruimschoots tegemoet gekomen.

Net als ieder jaar is ook aan de ijsbaan en het café weer wat veranderd in de opzet. Welke dat zijn kunnen we helaas nog niet melden, maar zullen we later zeker kenbaar maken. Ook de website van het festijn heeft een lekkere frisse metamorfose ondergaan. Snel even checken dus!

Voor een aantal activiteiten, zoals schaatslessen, curlen, de pubquiz en het peuter- en kleuterschaatsen dien je je vooraf aan te melden. Houd er rekening mee dat deze uurtjes vaak snel vol zitten. Wil je je aanmelden voor een van deze activiteiten of wil je meer informatie wat er te doen is tijdens het Winterfestijn? Kijk dan op onze website www.wfob.nl.