Omroep Lingewaard

Een kwart goed spel te weinig voor Lekdetec.nl

Uitwedstrijden tegen Loon Lions zijn altijd lastig voor Lekdetec.nl. Verscheidene malen kwam de Bemmelse ploeg als winnaar uit de strijd maar vaak werd het ook tenen krommen voor de meegereisde fans uit het oosten.

Ditmaal was de openingsscore voor Lekdetec.nl maar daarna was het lang Loon Lions dat de klok sloeg. De verdediging van de thuisploeg zat potdicht en de Bemmelse vrouwen kwamen niet of nauwelijks tot schieten toe. 19-10 was de score aan het eind van de eerste periode.

Verdedigend ging het in het tweede kwart beter met Lekdetec.nl, al bleef Sharon Beld een niet te stoppen tegenstander die de ene na de andere score achter haar naam schoot. Aanvallend bleef het allemaal veel te stroperig van de kant van de lijstaanvoerder. De rust brak aan bij 33-19.

Wie dacht dat de spirit na de rust wel weer aanwezig zou zijn , kwam bedrogen uit. Voor de Bemmelse supporters was het fijn dat Loon Lions mee ging delen in de malaise en aanvallend ook bijna tot stilstand kwam. Misschien lag het aan de zoneverdedigng van Lekdetec.nl, maar de thuisploeg vond de ring ook nog maar mondjesmaat. 9-5 was de beschamende score van dit kwart wat het totaal op 42-24 bracht.

Loon Lions bleef in het vierde kwart lang volharden in steriel spel terwijl Lekdetec.nl ineens de geest kreeg. Jill Bettonvil pakte veel rebounds (10) en totaal onverwacht kropen de gasten dichterbij tot het zelfs gelijk werd in de 38ste minuut (48-48). Net op tijd was Loon Lions weer bij de les en wisten ze opnieuw een kleine voorsprong te nemen, onder andere door de toegekende vrije worpen goed te benutten. Uiteindelijk wonnen zij de wedstrijd met 60-54.

Een hele vreemde wedstrijd voor het publiek. Drie kwarten was het spel van Lekdetec.nl niet om aan te zien en ineens weten de vrouwen de wedstrijd nog bijna te winnen door 1 kwart goed te spelen. Tekenend was het dat het team in 30 minuten 24 punten bij elkaar schoot en in de laatste 10 minuten 30 punten. Zeg het maar.

Al met al een terechte nederlaag die stof tot nadenken geeft. Maar de volgende wedstrijd moet het team er weer staan als vanouds.

Tekst: Lekdetec.nl

Archieffoto: ©Fons Sluiter