Omroep Lingewaard

Eerste nederlaag voor RKHVV dames1 tegen DTS Ede

Deze zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma voor RKHVV dames1. Geen lange busreis vandaag maar een wedstrijd in Ede tegen DTS dames1. Ook was het een familievete tussen Leida Polman teammanager van RKHVV dames1 en haar zoon Tom Polman die trainer is van DTS dames1. Een familiestrijd die ook maar in het voordeel van RKHVV beslist moest worden. Vorig week wonnen de Huissense vrouwen onder leiding van trainer Yoes Aaroub met hangen en wurgen van laagvlieger Oranje Nassau. DTS sleepte vlak voor tijd nog één puntje uit het vuur in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. DTS stond op 10e plaats van de ranglijst met negen punten uit elf wedstrijden. Een plaats die nacompetitie zal betekenen aan het einde van de rit. Een interessante wedstrijd omdat DTS met alle geweld uit de onderste regionen weg wil komen. En RKHVV die de ongeslagen status graag wilde behouden en in het spoor van koploper Seastum wilde blijven.

De wedstrijd begon nog wel aardig voor de ploeg van RKHVV – coach Yoes Aaroub. Maar toen DTS door Willeke Pater op een 1-0 voorsprong kwam was het geloof in een goed resultaat verdwenen. En helemaal toen DTS haar voorsprong verdubbelde. Yvonne Veldhuizen schoot een gemakkelijk gegeven vrije trap onhoudbaar achter RKHVV doelvrouwe Ashley Laurentzen 2-0. Daarna kwam RKHVV niet meer aan voetballen toe. Het was DTS dat de wedstrijd dicteerde en troefde RKHVV op felheid volledig af. Dat ze daarbij soms een flinke beuk uitdeelde was een teken van een goede wedstrijdmentaliteit en dat ze deze wedstrijd dolgraag wilde winnen.

In de tweede helft eenzelfde wedstrijd beeld. DTS bepaalde het spelbeeld. Toen Willeke Pater er namens DTS er 3-0 van maakte was het over en uit voor RKHVV. Vervolgens maakte Daniëlle Vermeulen en Anne Maguire er 5-0 van. Vlak voor tijd maakte RKHVV speelster Patricia de Vrij nog de eretreffer 5-1.

Komende woensdag 10-12-2014 spelen de dames van RKHVV nog een beslissingswedstrijd in de groepsfase van het bekertoernooi tegen hoofdklasser Nuenen. De winnaar plaats zich voor de grote KNVB-beker. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Nistelrode op het sportpark van Prinses Irene. Aanvang 20:00 uur.

Verslag Willie Sluiter/RKHVV

Foto: © Fons Sluiter