Omroep Lingewaard

Enerverende verhuizing voor bewoners van Sancta Maria…

Eindelijk was het zover. Sommige bewoners van Sancta Maria in Huissen keken als een berg tegen deze verhuizing op. Anderen lieten het maar gelaten over zich komen. Het is ook niet niks…….. Je bent al op leeftijd, je bent gewend aan je eigen omgeving en dan moet je toch -of je het leuk vind of niet- verhuizen naar een andere locatie. Een reden te meer om deze verhuizing zeer goed voor te bereiden.

Maandag had een groep van 25 personen al intrek genomen in het nieuwe gebouw en vandaag -woensdag 18 januari 2017- was voor de meeste bewoners “de grote dag”. Het personeel en de vrijwilligers van Sancta Maria hebben er alles aan gedaan om deze stressvolle en voor vele bewoners  ingrijpende gebeurtenis soepel te laten verlopen. De dag begon met een gezamenlijk laatste ontbijt in de recreatiezaal van de oude locatie aan de Helmichstraat. Daarna werden volgens planning de bewoners overgebracht naar hun nieuwe bestemming. Voorwaar een grote logistieke operatie die nagenoeg vlekkeloos is verlopen. Aangekomen op de nieuwe locatie werden de bewoners gastvrij en liefdevol ontvangen door het personeel en de vrijwilligers. En daarna kon men naar “de nieuwe bewoning”, waar de “eigen spulletjes” al klaar stonden.

Te midden van verhuizers, timmerlieden en schilders zullen de bewoners hun draai moeten vinden in de nieuwe omgeving. Aan het personeel en de vrijwilligers zal het niet liggen. Zij hebben hun uiterste best gedaan om deze verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. Een compliment voor alle betrokkenen in dan ook zeker op zijn plaats.

Om de stress voor de bewoners niet te verhogen heeft Omroep Lingewaard er vanaf gezien binnen in het nieuwe gebouw opnames te maken. Omroep Lingewaard komt later in een “special” terug op het nieuwe “Sancta Maria”.

Verslag en foto’s: Hans Kleefman