Omroep Lingewaard

Er is een grote actie op touw gezet

Enkele honderden mensen hebben de afgelopen maanden via de livestream de vieringen van de parochie H. Maria Magdalena (MM) in de St. Werenfriduskerk in Elst gevolgd. Vanwege de coronamaatregelen kon slechts een beperkt aantal mensen de vieringen in de kerk bijwonen. De livestream bood uitkomst.

Om de vieringen via de livestream te kunnen blijven volgen heeft de werkgroep Vrij-Fridus het initiatief genomen om middels acties geld in te zamelen voor permanente professionele uitzendapparatuur. Werkgroep Vrij-Fridus zijn vrijwilligers van de geloofsgemeenschap in Elst die elk jaar rond de sterfdag van Werenfridus activiteiten organiseert. De sterfdag is 14 augustus. De actie ‘M & M verbonden’ gaat dus van start op 14 augustus. Sint Werenfridus was de eerste missionaris in de Betuwe. Hij is de patroon van de fruit- en groentetelers.

Wat staat er 14 augustus te gebeuren?

Pastoraal werkster Janine Kallen speelt daarbij een belangrijke rol. Ze heeft een visioen gehad, een droom. Daarin werd Maria Magdalena opgeroepen 14 augustus naar de Lingebrug te komen, op de kruising van Lingewal en Heuvelsestraat. De boodschap van Werenfridus aan de parochie Maria Magdalena is: blijf mijn missie voortzetten, breng het geloof bij de mensen. Als ze niet naar de kerk kunnen komen, dan kunnen ze de boodschap in de huiskamer ontvangen. Via de livestream dus. De werkgroep Vrij-Fridus streeft ernaar € 15.000 op te halen. Dat gebeurt via allerlei acties. Zo kunnen mensen geld overmaken, onder meer kunnen ze gebruik maken van een QR-code. Zo modern is de missionaris tegenwoordig al.

Er staan op alle plaatsen in de parochie collectebussen. De stand van het ingezamelde geld wordt aangegeven via een thermometer. Een bijzondere actie is die van het honderdveld. Iedereen kan voor € 5,00 een tegel adopteren. Iedere tegel staat voor een nummer. En op een van die tegels valt een prijs.

Daarnaast denkt de werkgroep na over verdere acties en staat voor nieuwe ideeën open.