Omroep Lingewaard

Eva Rovers over Helene Kröller-Müller – De eeuwigheid verzameld

 
De eeuwigheid verzameld, het verhaal achter Helene Kröller-Müller
Op vrijdag 28 februari organiseert het Kunst- en CultuurCafé Overbetuwe een inspirerende avond in Theater De KiK. Cultuurhistoricus Eva Rovers zal komen vertellen over Helene Kröller-Müller, kunstverzamelaar en mede oprichter van het Kröller-Müller museum.

Het ware verhaal
Een kist gevuld met 3.400 brieven betekende het begin van de zoektocht naar het ware verhaal achter Helene Kröller-Müller. Eva Rovers schreef een veel bekroonde biografie over deze beroemde kunstverzamelaar. Zij toont in deze meeslepende biografie aan dat het levensverhaal van Nederlands bekendste verzamelaar ongelofelijker en indrukwekkender was dan de geruchten van spilzucht en overspel, die vaak over haar de ronde doen. 

Eva Rovers ontving voor deze biografie onder meer de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs. Tijdens deze avond zal Eva ingaan op het verhaal achter deze bijzondere vrouw.
Over ‘De eeuwigheid verzameld’
‘Weet tot het eind te boeien door kunst, zakelijke besognes, privé en tijdgeest knap met elkaar te verweven.’ Trouw‘ Een uitzonderlijk boek. Zeer leesbaar ondanks de hoge informatiedichtheid.’ De Groene Amsterdammer ‘Een voorbeeldige en boeiende biografie (…), een meeslepend verhaal.’ Vrij Nederland’

Spreker: Eva Rovers
Datum: vrijdag 28 februari om 20:00 uur.
Locatie: Theater de Kik, Dorpsstraat 39 in Elst (achter de Hema).
Kaarten zijn €9,00 incl. drankje en te reserveren via www.theaterdekik.nl of vrijdag vanaf 19.00 uur aan de kassa.