Omroep Lingewaard

excursie: “struintocht stroomdalflora in volle bloei” …

 

Stroomdalflora in volle bloei.

Het verrassende van de uiterwaarden is dat het elk jaar anders is, afhankelijk van de waterstanden. Het ene jaar is het droog weer en het volgend jaar kan het nat zijn. Dit jaar is het tamelijk droog, maar het ooibos is op zijn mooist, hoog opgeschoten kruiden, brandnetels en bramen versperren af en toe de weg, maar je ziet ook idyllische doorkijkjes, waardoor je je op een andere planeet waant. We kunnen planten zien, die normaal alleen met de verrekijker vanaf de kant te zien zijn. De manshoog opgeschoten planten bloeien uitbundig en ook de bevers hebben hun sporen achtergelaten. Bent u ook benieuwd naar wat er tevoorschijn gekomen is en welke gevolgen het heeft gehad voor de natuur? Waar kunnen we langs lopen en waar is het ooibos volledig dichtgegroeid? Natuurgidsen vertellen onderweg over wat de natuur nu te bieden heeft. Wij maken kennis met de verschillende planten in dat stroomdaloerwoud en kijken naar sporen van de slapende bevers. Misschien zien we wel een vos of een ree!

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 15 juli deze struintocht door de Bemmelse polder met als thema; stroomdalflora in volle bloei. Samenkomst om 13:45 uur in de Veldschuur, Sportlaan 1M te Bemmel. Vertrek om 14:00 uur met onze natuurgidsen. De excursie duurt tot ongeveer 16:15 uur.

Gezinnen zijn welkom met kinderen vanaf 6 jaar. Voor minder validen is deze tocht niet geschikt. Kosten volwassenen € 3,- kinderen €1,50. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. In de Veldschuur kunt u een consumptie gebruiken voor € 1,25.

Tip: goed schoeisel of laarzen aan en de verrekijker meenemen.

Informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 en www.lingewaardnatuurlijk.nl