Omroep Lingewaard

Feestelijke bijeenkomst 50 jarige Huwelijksparen

Huissen-  Zes keer per jaar organiseert de gemeente Lingewaard een bijeenkomst voor 50-jarige huwelijksparen. Vandaag was het de beurt aan bruidsparen die eind 1969 in het huwelijksbootje stapten.

Tijdens de bijeenkomst kunnen de paren genieten van een hapje en een drankje en de felicitaties van de Burgemeester en wethouders in ontvangst nemen.

Deze groep was uitzonderlijk groot. 47 paren waren uitgenodigd, waarvan er 30 paren aanwezig waren.

Burgemeester Josan Meijers vroeg zich af, waarom deze groep nu zo groot was. Het antwoord was simpel: “Als je voor het einde van het jaar trouwde voor de wet, kon je dit toen ter tijd nog aftrekken van de belasting”, vertelde één van de dames.

Het Kerkelijk huwelijk vond vaak later in het volgende jaar plaats.

De bijeenkomst is een gezellig samenzijn, waar bekenden van nu en langer geleden, elkaar weer ontmoeten en leuke gesprekken tot stand komen.

Deze bijeenkomsten zijn eigenlijk uit nood geboren. De groep 50 jarige huwelijksparen is zo groot, dat het voor de Burgemeester niet meer te doen was om allen persoonlijk te bezoeken.

De huwelijksparen die 60 of 65 jaar zijn getrouwd, worden nog wel trouw bezocht. Zij krijgen een persoonlijk bezoekje met Josan Meijers. “ Je komt dan tot leuke persoonlijke gesprekken”, aldus de Burgemeester.