Omroep Lingewaard

Feestpartij ‘per ongeluk’ goedgekeurd voor Tweede Kamer-verkiezingen

HUISSEN – Op de stembiljetten in maart zal op plek 32 De Feestpartij van Johan Vlemmix als optie staan. Per ongeluk. Het was namelijk eigenlijk niet de bedoeling, zegt de lijsttrekker zelf.

De afgelopen tijd trokken steeds meer mensen zich terug van de partij. “Niet iedereen begreep het woord ‘feest’. Wij zijn geen VVD met dat serieuze gedoe”, legt Vlemmix uit. Daarom wilde de lijsttrekker er een punt achter zetten.

“Ik dacht: als ik alleen mezelf op de kandidatenlijst zet, wordt hij vast afgekeurd door de Kiesraad en krijg ik mijn inschrijfgeld terug”, legt hij uit. Maar bij de presentatie op vrijdagmorgen bleek hij plots goedgekeurd te zijn. “Ik viel bijna van mijn stoel!”

Geen illusies

Naar dat inschrijfgeld kan hij nu dus fluiten: hij moet meedoen met de verkiezingen. “Vanavond vergader ik met andere mensen die zich voor mijn partij hebben ingezet. Nu ik ook meedoe, ga ik er vol voor.”

Met de beperkte lijst verwacht hij geen problemen te krijgen. “Ik heb nooit de illusie gehad dat we meer dan één zetel kunnen halen.”

Maar, je moet met alles rekening houden, vindt hij ook. “Alles wat je verwacht, gebeurt niet. En alles wat je niet verwacht, gebeurt wel. Ik heb op zolder nog wel een pop van mezelf staan. Als ik twee zetels haal, kan die mooi mee naar de Kamer.”

Kerk

Vlemmix heeft nog altijd een aantal woningen in onze provincie, maar deze tijd zit hij vaker op de grens naar Brabant. “Ik heb een kerk gekocht in Landhorst. Daar zit ik nu dagelijks.” Het is niet de eerste keer dat hij een opvallend pand heeft. Eerder was hij eigenaar van een spookhuis in Huissen.