Omroep Lingewaard

Feestweek Elst

Het thema van de feestweek Elst was ´Welkom in het circus´en werd georganiseerd door KSE (KinderSpeelweekElst). Deze organisatie bestaat uit een 25 tal vrijwilligers.

In de laatste week van de schoolvakantie organiseren veel plaatsen in Overbetuwe een feestweek.  Dit jaar heeft onze fotograaf een reportage gemaakt van Randwijk en Elst en volgend jaar worden weer andere plaatsen bezocht. Ook dit feest begon op zondag met het timmeren van het huttendorp. Kinderen moesten hiervoor -naast stevige schoenen- een hamer met hun eigen naam meenemen. Ook de dagen erna werd er nog volop gespijkerd! Het programma was zeer gevarieerd en vond zowel buiten als binnen in de sporthal of het zwembad plaats. Voorbeelden van spellen en activiteiten : voetballen (ook met waterpistolen), zwemmen, schminken, workshop basketbal, stormbaan, ring werpen, luchtkussen, bingo en op de laatste dag als afsluiting een talentenshow.

Gedurende de week is tot de laatste dag nauwelijks regen gevallen. Donderdagmiddag viel er echter een enorme stortbui, maar gelukkig was dit onder de talentenshow en deze werd in de tent gehouden. Voor de show hadden zich 11 deelnemers of groepen gemeld. Ook hier volop variatie : dansen, live zingen, playbacken en zelfs een klein toneelstukje. Talenten zijn er in Elst zeker! De laatste dag werd afgesloten met een loterij, waarbij vele mooie prijzen gewonnen konden worden.
De organisatie kijkt weer terug op een geslaagde feestweek 2019.

 

Onze fotograaf Hennie van Diest was op een aantal dagen aanwezig en de maakte de volgende reportage.